"Aranitović"
"Aranitović"

Furija prejaka za Orliće: Srbija poražena na startu druge faze Evrobasketa

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.15. | 19:50

Furija je u praktično u svim segmentima igre bila bolji rival na ovom meču. Španci su nadskočili srpski tim, a imali su i duplo više asistencija, odnosno čak šest manje izgubljenih lopti, pa konačan rezultat i stoga i ne mora previše da čudi - 62:74

Aranitović

Juniorska košarkaška selekcija Srbije poražena je na startu druge faze Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Grčkoj od vršnjaka iz Španije i tako sebi donekle otežala put ka plasmanu u četvrtfinale - 62:74 (15:14, 17:19, 8:19, 22:22).

Izabrane vesti

Za poraz izabranika Slobodana Klipe bila je odgovorna prilično loša igra u trećoj četvrtini, koju je Španija rešila u svoju korist rezultatom 19:8 i kasnije rutinskom igrom došla do zasluženog trijumfa.

Bolji od ostalih u srpskoj selekciji bio je Aleksandar Aranitović, koji je postigao 17 poena i ujedno bio i najefikasniji igrač ovog meča. Ipak, pored njega dvocifren je bio još samo Vojislav Stojanović sa 13 poena, dok su ostali uglavnom podbacili.

Španija je daleko bolje raspodelila poene na ovom meču. Ramon Vila je postigao 16 poena, ali je daleko najkorisniji bio Santijago Justa, koji je postigao 15 poena, ali ima i šest skokova i dve asistencije.

Furija je u praktično u svim segmentima igre bila bolji rival na ovom meču. Španci su nadskočili srpski tim, a imali su i duplo više asistencija, odnosno čak šest manje izgubljenih lopti, pa konačan rezultat i stoga i ne mora previše da čudi.

Selekcija Srbije već sutra u meču sa Francuskom (15.45) ima šansu da popravi utisak i napravi značajan korak ka plasmanu u narednu fazu, dok bi u suprotnom sve moglo da zavisi od poslednjeg kola i meča sa Češkom.

U ovom trenutku Srbija se nalazi na četvrtoj poziciji sa skorom od jedne pobede i dva poraza.

(FOTO: MN press)


tagovi

muška juniorska košarkška reprezentacija SrbijeAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara