Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Francuzi pogađali, Orlići vodili pa ostali bez finala Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 21:45

Srbija poražena - 75:69

Blizu, ali nedostajalo je snage. Reprezentacija Srbije za igrače do 19 godina nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva. Francuzi su na kraju izašli kao bolji rezultatom 75:69. Orlići su imali snage za tri četvrtine, ali su posustali u poslednjoj. Francuzi su posedovali bolji tajming, poveli su baš kada je trebalo i izdržali do kraja, pa su na taj način zakazali sudar sa Amerikancima u finalu.

Nedostajalo je Orlićima koncentracije, malo i snage, u samoj završnici. Ofanzivni skok Francuza je dosta koštao naš tim.

Izabrane vesti

U poslednja dva minuta Francuzi su imali tri poena prednosti. Važnu trojku je ubacio Traore, a onda je Joviću sviran faul u napadu. Sa blokadom talentovanog Vembanjame nad Petrovićem u poslednjem minutu bilo je jasno da će naša reprezentacija u borbu za bronzu protiv sastava Kanade.

Najefikasniji kod Orlića bili su Stefanović i Jović sa 15 poena, dok su po 10 dodali Petrović i Škobalj. U pobedničkom timu blistao je Džejson Čikambu sa 19, a Klemon Friš je dodao 14.

Srbija je u napadu uspela da probije agresivnu odbranu Francuza na pik en rolu, da solidno zatvori reket i to je izabranicima Zorana Lukića dalo početnu prednost. I to igrajući bez Nikole Đurišića i Stefana Todorovića.

Nikola Jović, Mihailo Petrović i Lazar Stefanović uspevali su da u napadu naprave dosta problema Francuzima, a važnu ulogu u igri Orlića svakako je imao i Mihailo Mušikić.

Nisu Orlići bili preterano raspoloženi u šutu za tri poena, ali su zato brdo poena dali iz reketa, solidno je funckionisao i skok i sve je to našem nacionalnom timu doneli šest poena prednosti na poluvremenu.

Očigledno je bilo da su reprezentativci Srbije podigli nivo igre u odnosu na ranije utakmice, posebno na meč protiv Japana, a uspeli su početkom drugog poluvremena da spuste ritam igre. To je sprečavalo Francuze da uhvate zalet.

Međutim, to se dogodilo kada su Trikolori krenuli da hvataju loptu u napadu, da pogađaju šuteve spolja i vrlo brzo se ušlo u egal utakmicu. Filip Škobalj je sa dve trojke održavao Orliće u prednosti i na četiri poena prednosti na ulasku u poslednju deonicu.

A, tamo je došlo do potpunog preokreta. Nisu izdržali do kraja izabranici Zorana Lukića. Šteta...


tagovi

Zoran Lukićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara