Vensan Kole (©Reuters)
Vensan Kole (©Reuters)

Francusku čeka ozbiljan remont: Vensan Kole pred odlaskom

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.08.24. | 19:03

Kraj posle 15 godina

Najdugovečniji selektor u Evropi Vensan Kole najverovatnije završava svoj mandat na klupi Francuske posle osvojenog olimpijskog srebra u Parizu, javlja tamošnji Ekip.

Trener koji predvodi Trikolore već deceniju i po moraće da potraži novi angažman jer, kako navodi pomenuti izvor, ostaju samo teoretske šanse da zadrži istu poziciju i za naredno veliko takmičenje. Njemu je ugovor zvanično istekao sa krajem Olimpijskih igara, a iz tamošnjeg Saveza ne postoje naznake da bi saradnja mogla da bude produžena.

Izabrane vesti

Kole je za svojih 15 godina selektorskog rada osvojio čak osam medalja, mada jednu zlatnu. Bilo je to na Evrobasketu 2013. godine. Srebrom se okitio najviše, na Igrama u Tokiju i Parizu, zatim na kontinentalnim šampionatima 2011. i 2022. godine, te bronzama na Mundobasketu 2014. i zatim 2019. godine. Treće mesto zauzeo je i na Evrobasketu 2015.

On je zvanično najuspešniji selektor u istoriji Francuske, pošto je za vreme njegovog mandata osvojen isti broj medalja kao i u svim takmičenjima pre njegovog dolaska.

Francusku definitivno čeka ozbiljan remont. Nando de Kolo i Nikola Batum su objavili odlazak u reprezentativnu penziju koju je indirektno najavio i Rudi Gober. No, Francuska ima jaku bazu sa Viktorom Vembanjamom, kao i nadama poput ovogodišnjeg prvog pika Zakarija Rizašea, Aleksa Sara, Tiđana Salona, Nolana Traorea i ostalih...


tagovi

Vensan Kolekošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara