Zlatko Kesler postao 201. dobitnik Humanitarng tiketa u podne

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.02.20. | 07:19

Selektor paraolimpijske stonoteniske reprezentacije Srbije usmerio je dobitak Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga

Akcija "Humanitarni tiket u podne" kompanije MOZZART ima još jednog dobitnika u 2020. godini. Plemeniti listić juče je sastavljao srpski selektor Zlatko Kesler koji je više puta proglašavan za najboljeg sportistu sa invaliditetom u drzavi. Igre na tiketu bazirao je uglavnom na golovima i bio maksimalno precizan. Sa koeficijentom 8,12, uz MOZZARTOV svakodnevni ulog od 10.000 dinara, ostvario je dobitak od 81.200 dinara. Pomenutu sumu naša kompanija, po želji plemenitog gosta,  doniraće Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga – za dečji letnji kamp.

Sada ukupna donirana suma, u Humanitarnom tiketu u podne kompanije MOZZART, iznosi 14.788.890 dinara.

Izabrane vesti

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i dalje donirati u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, udruženja…

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku. 

Pošto je prošao humanitarni tiket našeg gosta Zlatka Keslera dobitak će biti doniran i za “Daun centar”, za rad sa decom u Banjaluci, zajednički projekat Beograda i Banjaluke u nadi da će takvi projekti biti masovniji. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Zlatko Kesler imao je čast da kao najbolji sportista paraolimpijskog komiteta Srbije 2004. godine na paraolimpijadi u Atini i 2008. Godini i na paraolimpijadi u Pekingu nosi državnu zastavu na otvaranju paraolimpijskih igara.
„Aktivno sam se desetak godina bavio stonim tenisom u Baču. Počeo sam da igram fudbal u fudbalskom klubu  „Krivanj“. Međutim, već u aprilu 1983. godine, odlazeći na fudbalsku utakmicu, doživeo sam saobraćajnu nezgodu. Nakon saobraćajne nesreće ostao sam trajno vezan za invalidska kolica“, kaže za Mozzart Sport Zlatko Kesler.

Dve godine kasnije Kesler se aktivirao kao stonoteniser u invalidskim kolicima, ostalo, po postignutim rezultatima, ulazi u legendu.
“Verovatno sam jedini sportista u Srbiji, u ivalidskim kolicima,  koji je kao igrači i kao trener osvojio zlatnu medalju na Evropskom i Svetskom šampionatu odnosno paraolimpijskim igrama”, kaže Zlatko, a mi dodajemo.

Do sada je naš sadašnji selektor, kao igrač,  učestvovao na šest Paraolimpijada gde je osvojio pet medalja (Barcelona, bronza; Atlanta, zlato; Sidnej, srebro; Atina, bronza; Peking, 5. mesto i 2012 , srebro). Učestvovao je na  četiri Svetska prvenstva gde je uzeo pet medalja i na 13 Evropskih šampionata sa učinkom od  16 evropskih medalja od kojih šest zlatnih, sedam srebrnih i tri bronzane. Od 2001. godine kao još uvek aktivan reprezentativac izabran je selektora stonoteniske invalidske reprezentacije Srbije. Sa igračima Borislavom Perić – Ranković, Nadom Matić i Mitrom Palikućom kojima je bio  selektor – trener došao je do 29 medalja na Evropskim, Svetskim prvenstvima i Paraolimpijskim igrama.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić,  Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović i Aleksandar Simetrija Đorđević. Dakle, imamo 49 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART-ov  843. učesnik "Humanitarnog tiketa u podne", proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com         


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara