"Slobodan Klipa"
"Slobodan Klipa"

FMP na pragu senzacije protiv Mege: Pobediće ko pobedi stres

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.16. | 13:47

“Mega je priterana uza zid”, kaže trener Pantera

Slobodan KlipaKošarkaši FMP-a uspeli su da dva puta, u seriji za treće mesto srpske elitne lige, pobede Mega Leks i dođu nadomak plasmana u ABA ligu. Trener Pantera Slobodan Klipa u izjavi za MOZZART Sport uoči četvrte, možda i odlučujuće utakmice serije, podvlači da su njegovi igrači već napravili neverovatan rezultat, ali da se na tome neće zaustaviti.
Mega je priterana uza zid i sad ćemo dati sve od sebe da na svom parketu ostvarimo još jednu pobedu, odlučujuću. Niko nije verovao  da ćemo dva puta trijumfovati, ali utakmice su pokazale da možemo. Ostaje da se vidi kako će u četvrtom meču reagovati igrači oba tima na psihološkom planu. Za nas je bitno da se ne prepadnemo od uspeha i plasmana na Jadran”, kaže za naš portal  Slobodan Klipa.

I košarkaši Mege sigurno su u određenom stresu?
Pa ni oni, mada imaju dosta ABA ligaških utakmica u nogama, nisu igrali ovakve mečeve. Pobediće tim koji bude bolje reagovao na stres, ko bude stabilniji rival. Mislim da je Mega favorit, ali i moji momci su igrali evroligaške utakmice, finala, u juniorskoj konkurenciji. Dakle, imaju određeno iskustvo. Ponavljam, mi smo već napravili veliki rezultat jer smo eliminisali Metalac i ušli u polufinale, dobili Partizan, sad dva puta Megu, ali probaćemo da ispunimo i nemoguću misiju, da odemo na Jadran”.

Izabrane vesti

Gledajući kroz istoriju FMP je dva puta bio prvak na Jadranu i tri puta osvajao Kup Radivoja Koraća?
U klubu znaju kako se radi, kako se pravi selekcija, to potvrđuju upravo te titule. Sad ostaje pitanje kako zadržati igrače duži niz godina, kako ih jednostavno zadržati u zemlji”.

Igrače ste malo izolovali, nije im dozvoljeno da pred utakmice za treće mesto daju izjave?
To je stav kluba. Moraju se zaštititi od stresa, zatim da ne pomisle da su čudo, to je vrlo važno pred ovaj meč. Meni je jako interesantno da skauti, na poslednjoj utakmici u Sremskoj Mitrovici, nisu znali naše igrače. Zbog svega je jako bitno da moji košarkaši igraju za tim, a ne za skaute i novinare”.

Generalno, da li ste optimista pred možda odlučujući meč?
Po prirodi sam pobednik. Takođe, imam rođene pobednike u ekipi. U svakoj utakmici nalazim šansu, potreban optimizam, momci su naučeni da se bore, pa Stefan Lazarević je iz kreveta ustajao i odgrao dve utakmice. To je za poštovanje”, zaključuje Slobodan Klipa.

Foto: MN Press;
Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

Slobodan KlipaMega LeksFMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara