FMP gostuje Ciboni, Mega čeka Zadar

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.10.19. | 12:11

Počinje 3. kolo ABA lige

Zanimljiv početak ABA lige je iza nas, posebno drugo kolo, jer su favoriti za osvajanje – i Crvena zvezda i Partizan doživeli već po jedan poraz. Crno-beli su poraženi od Primorske, a crveno-beli od Budućnosti u skoro praznom Pioniru i sada i jedni i drugi imaju veliki motiv da u ovom 3. kolu dođu do pobeda.

I jedni i drugi imaju gostovanja, mada će Partizan biti na većem ispitu, jer gostuje Mornaru iz Bara koji za sada ima dve pobede. Barani igraju uvek vrlo motivisano protiv crno-belih kod kuće, a ove sezone su natrpali tim igračima koji poseduju poene u rukama poput Pulena i Nidama i imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Igokeu su napunili trojkama, tako da Partizan mora da bude spreman za ovaj izazov.

Izabrane vesti

Crno-beli na startu ove sezone imaju nenormalno veliki broj utakmica u gostima, tako da posle Primorske i Ritasa, Bar dolazi samo kao nastavak tog niza i biće to šansa da se crno-beli dokopaju pobede koja bi im drastično mnogo značila za celu sezonu.

Videćemo da li će na ovoj utakmici igrati Rašon Tomas koji je poslednju utakmicu odigrao još protiv Venecije, jako je bitan za ekipu Andree Trinkijerija i dosta će zavisiti od toga da li će on biti na parketu ili ne.

Od četiri poslednje utakmice, Partizan je dobio tri, tako da i sa tog gledišta može pozitivno da gleda na susret koji se igra u subotu od 17 časova u Baru.

Crvena zvezda ima na papiru slabijeg protivnika, ali znaju crveno-beli da u Novom Mestu nije lako igrati. Znala je Zvezda da bude poražena u maloj i čudnoj dvorani Leon Štukelj kao što je to bio slučaj 2015. godine. Bilo je i tesnih utakmica, ali su crveno-beli dobili poslednjih šest okršaja protiv Krke i sve osim (ubedljive) pobede ekipe Milana Tomića predstavljalo bi iznenađenje s obzirom na to koliko crveno-beli imaju moćan tim.

Zanimljivo je da posle dva kola Zvezda i Krka imaju isti skor 1-1, ali Zvezda sa igračima poput Džejmsa Gista, Bilija Berona, dva Brauna, Fajea, Perperoglua i ostalih zaista ne bi trebalo da ima problema, uprkos tom meču protiv Budućnosti koji se neslavno završio po crveno-bele.

Biće ovo ujedno prvo gostovanje Zvezde u ovogodišnjem izdanju ABA lige, pa ćemo i sa te strane videti kako će se izabranici Milana Tomića snaći u ulozi gostujućeg sastava.

Zasad su se na vrhu tabele kao ekipe sa dve pobede iz dva meča izdvojili Cedevita, FMP, Budućnost i Mornar.

Za Mornar smo rekli da čeka Partizan, FMP će gostovati Ciboni, Cedevita Olimpija Igokei, dok će vrlo zanimljiv susret igrati Budućnost i Primorska u Podgorici što će ujedno biti i poslednji meč kola. Mega će u petak dočekati Zadar.

ABA LIGA - 3. KOLO:

Petak

18.00: (1,55) Cibona  (14,50)  FMP (2,70) 
20.00:  (1,70) Mega Bemaks  (14,50)  Zadar (2,30) 

Subota

17.00:  (1,95) Mornar  (13,50)  Partizan (2,00) 
20.00:  (2,70) Igokea  (14,50)  Cedevita Olimpija (1,55) 

Nedelja

18.00:  (7,50) Krka  (23,00)  Crvena zvezda (1,10) 
20.00:  (1,20) Budućnost  (19,00)  Primorska (5,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara