Logo FMP (©MN Press)
Logo FMP (©MN Press)

FMP doveo pouzdanog šutera iz Litvanije

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.08.22. | 16:58

Veliko pojačanje za Pantere

Paulius Valinskas je novi bek šuter FMP! Litvanac, rođen u Kaunasu koji je prošao školu Žalgirisa, a potom i debitovao za prvi tim predstavljaće veliko pojačanje na bekovskoj poziciji za sezonu 2022/23. On će dres Pantera nositi u naredne dve sezone.

Valinskas je kao što smo rekli započeo karijeru u Žalgirisu sa kojim je nastupao i u Evroligi, a takođe osvojio dve duple krune, 2017. i 2018. godine. Nakon toga je ovaj 26-godišnji šuter igrao za Lijetkabelis, gde je prikupio iskustvo u Ligi Šampiona, a potom otišao na pozajmicu u Orlean. Nakon nastupa u Orleanu igrao je za Lijektabelis još dve sezone, sa uspehom u prvenstvu Litvanije i Evrokupu. U sezoni 2020/21 Valinskas je u Evrokupu prosečno beležio 11 poena uz izvanredan procenat šuta za tri od 45,5 odsto. 

Izabrane vesti

U sezoni 2021/22 Litvanac je nastupao u prvenstvu Belgije za Okapi Alst i prosečno imao 16,3 poena uz 3,9 asistencije i 2,8 skokova. Karakteriše ga precizan šut za tri poena, kao i dobar pregled igre što omogućava da se gotovo jednako dobro snalazi na poziciji plejmejkera.

FMP je nakon nedavno upražnjene bekovske pozicije i rastanka sa Vasilijem Pušicom reagovao brzo na tržištu i Valinskas će se uskoro priključiti novom timu. Podsećamo, Panteri su 1. avgusta imali prvi timski trening u sezoni, a 21. septembra će odigrati prvu utakmicu u sezoni, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


tagovi

Paulijus ValinskasFMP ŽeleznikABA ligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara