FMP čuva tron na Jadranu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.19. | 08:10

Ekipa iz Železnika može da produži niz nepobedivosti protiv Igokee na domaćem terenu

Iznenađujuće ili ne, tek FMP je uz Cedevita Olimpiju jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku ABA lige. Doduše, Zmajevi iz Ljubljane imaju utakmicu više od Pantera, koju će oni nadoknaditi upravo večeras (Arena Sport 1, 17.00) kada u Železniku budu zaigrali protiv Igokee, koja još uvek ne zna za slast pobede i nalazi se zakucana za samo dno tabele.

Situacija na tabeli jasno govori da je FMP favorit za pobedu, ali to ne mora nužno da bude tako. Igokea je prikazala odličnu igru na utakmicama protiv Partizana i Cedevita Olimpije, koju su izgubili nakon dva odigrana produžetka.

Izabrane vesti

Panteri su seriju pobeda otvorili u Novom Mestu protiv Krke, nastavili je u gradskom derbiju protiv Mege, a potom potvrdili u Zagrebu protiv Cibone. Puni samopouzdanja, ali čvrsto na zemlji, košarkaši FMP-a dočekuju naredni meč, što potvrđuju i reči trenera Vladimira Jovanovića.
„Dočekujemo ekipu koja je izgubila u prva tri kola od favorita u tim utakmicama, ali koja je bila vise nego ravnopravni protivnik. Napravili su promene u igračkom kadru i sigurno je i to znak da će sa velikom energijom i motivom doći u Beograd. Igokea ima odličan tim, puno proverenih, iskusnih igrača i sigurno da su kadri da pobede svakog protivnika. Mi moramo da budemo spremni da odgovorimo pre svega energijom, da pružimo svoj maksimum i da odigramo još jednu dobru utakmicu. Poštujemo ekipu Igokee ali verujemo da dosadašnje igre nisu slučajnost i uradicemo sve da budemo zadovoljni na kraju utakmice“, rekao je strateg FMP-a pred današnji meč.

Pohvalno se prema Panterima poneo i trener Igokee, Marko Barać. On kaže da njegova ekipa može do pobede, jedino ukoliko od početka do kraja bude borbena.
„Gostujemo kod ekipe koja je izvanredna i koja je odlično otvorila sezonu. FMP za mene nije iznaneđenje, jer oni imaju kontinuitet u radu koji uvek može da donese nešto dobro, kontinuitet u selekciji i bekovsku liniju koja je odlična i koja daje ton u igri. Mi moramo da odigramo, pre svega u smislu borbenosti, na visokom nivou što bi bio i neki recept za uspeh u ovom meču. Poslednju utakmicu je preskočio Kliford, ali svakako će igrači koji izađu na teren biti oni najspremniji. Rašad Von je trenirao smanjenim intenzitetom, a na poslednjem treningu ćemo napraviti test intenziteta“, rekao je trener Igokee.

FMP nije poražen od Igokee na domaćem terenu još od 2016. godine, a u ukupnom skoru vodi rezultatom 4:2. Ovog ponedeljka pokušaće da upiše i petu pobedu, inače četvrtu vezanu nad istim rivalom.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Zadar - Cibona 78:82
/Gibson 22 - Alen 32/

Subota

Cedevita Olimpija - Partizan 85:69
/Simonović, Miler-Mekintajer 15 - Gordić 13/

Primorska - Mornar 101:83
/Heris 22 - Pulen 19/

Budućnost - Krka 80:60
/Božić 14 - Ramljak 12/

Nedelja
Crvena zvezda - Mega Bemaks 88:70
/Davidovac 17 - Mišković 13/ 

Ponedeljak
17.00:  (1,60) FMP  (14,50)  Igokea (2,55) 

*Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (FMP Železnik)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara