FMP čuva nukleus: Roberts šesti koji je produžio ugovor

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 13:54

U prethodnom delu prelaznog roka saradnje su produžene sa Maticom Rebecom, Jovanom Novakom, Rankom Simovićem, Ognjenom Kuzmićem i Nikolom Gašićem

FMP čuva okosnicu tima. Američki plejmejker Demetre Roberts je produžio ugovor i biće organizator igre ekipe i u sezoni 2024/2025.

On je u decembru 2023. godine pojačao ekipu iz Železnika i bio veliki faktor u ostvarivanju svih ambicija u drugom delu sezone. U dresu Pantera se profilisao kao sjajan organizator igre pouzdanog šuta sa distance i pik forme je dosegao pod vođstvom trenera Saše Nikitovića.

Izabrane vesti

Još uvek se pamti i prepričava njegovo nestvarno izdanje protiv Borca iz Čačka u finalu razigravanja za plejof Superlige Srbije kada je utakmicu završio sa 42 poena i osam asistencija (indeks korisnosti 49) i to bez promašaja za dva (9/9) i sa linije penala (6/6), dok je za tri poena imao fantastičnih šest pogodaka iz devet pokušaja. Sve je to uspeo za 30 minuta na parketu.

Robertsova sezona je u toliko impresivnija imajući u vidu da ima tek 24 godine i da mu je angažman u FMP-u prvi na evropskom kontinentu. U prethodnom delu prelaznog roka ugovori su produženi sa Maticom Rebecom, Jovanom Novakom, Rankom Simovićem, Ognjenom Kuzmićem i Nikolom Gašićem.


tagovi

KK FMPABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara