Monfis pred duel sa Đokovićem: Nemam pojma šta da radim...

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 10:48

"Moraću bukvalno da izmislim nešto mnogo moćno i da odigram najbolji tenis u životu ako mislim da prođem dalje" iskren je Parižanin pred današnje polufinale u Dubaiju (16 č)

Novak Đoković je ponovo "unplayable", to jest protiv njega je jednostavno nemoguće igrati. Sve podseća na onaj neverovatni period 2015/2016. kada je nizao pobede. trofeje i rivale kao na traci.

Protivnici ni tada, kao ni asda prosto ne znaju šta da rade sa njim. Ne pomaže ni agresivnost, ni duboka odbrana, ni snaga, ni brzina, ni iskustvo... Sve zavisi od beogradskog žgoljavca sa druge strane mreže koji ne namerava da stane. Sve dok ga ne proglase najboljim svih vremena.

Izabrane vesti

RASPORED MEČEVA (-3 Č)

A kada je u takvom raspoloženju prvi reket sveta melje sve pred sobom, pa se očekuje da se danas niz od 16 trijumfa u 2020, odnosno 19 ako se gleda i kraj prošle sezone nastavi u polufinalu ATP 500 turnira u Dubaiju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 2,8 milona dolara). Iako će se nameriti na Top 10 igrača, koji ga istina nikada nije pobedio iako se znaju već praktično dve decenije. U pitanju je simpatični, ali pre svega po atraktivnom stilu igranja poznati Gael Monfis koji proživljava drugu tenisku mladost. Kažu da je za to najzaslužnija velika teniska ljubav sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom, takođe vrhunskom igračicom.

Bilo kako bilo, Francuz je sasvim svestan šta ga očekuje danas od 16 časova po srednjoevropskom vremenu...
"Igrao sam protiv njega 16 puta i nisam ga pobedio, tako da nemam pojma šta da radim", surovo iskren, pre svega prema sebi je Parižanin "On je broj 1, nije izgubio niti jedan meč cele sezone i mislim da je u savršenoj formi. Moraću bukvalno da izmislim nešto mnogo moćno i da odigram najbolji tenis u životu ako mislim da prođem dalje"

Dva časa pre njih dvojice na teren u Dubaiju izlaze Stefanos Cicipas i Danijel Evans koji će odrediti prvog finalistiu. Grk je naravno veliki favorit protiv trenutno 37. reketa sveta sa kojim se prvi put sastaje. Pošto je Englez u zaista izvrsnoj formi, što je pokazao na ovom turniru pobedivši između ostalih Fabija Fonjinija i Andreja Rubljova, očekujemo da pruži jak otpor. I možda čak dogura do treće seta zašta MOZZART daje jaku kvotu 2,55.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara