Milošević udelio packe igračima: Većim delom nisam zadovoljan, moramo dosta toga da popravimo

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.02.20. | 18:30

“Dali smo golove iz tri prekida, malo toga što smo radili tokom priprema je viđeno na terenu. Jedino opravdanje je što je ovo prva utakmica u nastavku“, kaže strateg crno-belih

Pogled na semafor ostavio bi utisak da je Partizan rutinski savladao Radnik iz Surdulice na otvaranju drugog dela sezone, takva je bila i igra Parnog valjka, ali Savo Milošević posle utakmice nije bio previše zadovoljan oni što je video od svojih igrača za 90 minuta igre. Prvenstveno iz razloga što nijedan od tri gola nije došao iz izgrađene akcije, već na individualni kvalitet Bibasa Natha i posle jedanaesterca koji je iznudio Umar Sadik. 

Zbog toga je Milošević posle meča udelio packu svojim igračima, ali ih i delimično razumeo pošto je ovo bila prva zvanična utakmica posle dva meseca odmora u Superligi...
"Sve ono što smo radili tokom priprema treba da se vidi na terenu, a malo toga što smo radili smo pokazali u igri. Tri gola iz prekida, malo možemo da budemo zadovoljni igrom. Ali dobro, prva je utakmica u nastavku, nema još tog takmičarskog ritma i tu imamo neko opravdanje. Da, izostale su neke stvari. Utakmicu smo počeli bez energije i koncentracije, što bi nas verovatno koštalo protiv neke druge ekipe, kao što nas je često koštalo u prošlosti. Većom merom nisam zadovoljan, moramo mnogo toga da popravimo", izjavio je Milošević za televiziju Arenasport po završetku utakmice. 

Izabrane vesti

Ruska veza veze Humskom: Strele Tošića i Natha terale Grobare na aplauze (VIDEO)

A onda se priča preselila u salu za konferencije, gde je Milošević produbio analizu...
"U najkraćem, jedino dobro su ova tri boda. Uvek je dobro pobediti na početku. Loše smo energetski otvorili utakmicu i tu nema opravdanja, već moramo neke stvari da ispravimo. Razumem fizički aspekt, da smo tek izašli iz priprema, ali ove neke druge stvari ne mogu da shvatim. Očigledno je da i dalje mislimo da lako možemo da dobijamo protivnike. Danas smo imali sreću. Biće utakmica kada neće biti dovoljno to što postižemo golove iz prekida".

U prvom delu sezone Partizan je i imao igru, ali je i gubio bodove, danas je, čini se, bila manje stresna utakmica...
"Možda je vama bila bez stresa", odgovara Miloševć s osmehom i nastavlja:
"Na ovim pripremama smo pokazali mnogo ozbiljniju igru od ove danas. Ne mogu da budem zadovoljan. Nervoza je bila prisutna upravo zbog toga. Jer, kada igrate tako, lako može da vam se desi da izgubite bodove... Ono što me najviše nervira je što danas nismo izgubili, ali će se negde vratiti... Koliko puta sam ponovio da se dobre i loše stvari zaslužuju. Mi ako hoćemo da dobijemo ozbiljnu utakmicu, moramo danas da je zaslužimo, a ne kada mi odlučimo da ćemo dati maksimum. U svakoj utakmici mora da se pruži maksimum, od prvog, do poslednjeg minuta".

I pored toga što nije bilo izgrađenih akcija kod golova, Partizanu su se ukazali Bibas Natho i Zoran Tošić kao igrači zavidnih karijera koji su utakmicu dobili - na iskustvo i kvalitet...
"Neke stvari trpimo zbog njihovih godina, ali isto tako znamo šta možemo da dobijemo. I u tome je tajna fudbala – da se nađe balans između starosti i mladosti, iskustva, tehnike, znanja, energije... Morate uvek dobro da izmerite šta je to što može da vam donese rezultat".

Takuma Asano je već na poluvremenu morao da napusti igru i ustupi mesto Filipu Stevanoviću, pa je novinare zanimalo – kakvo je stanje Japanca?
“Dobio je udarac, ne bi trebalo da bude velikih problema“.

Milošević je najavio da će se Saša Zdjelar i Lazar Marković od utorka priključiti ekipi na treninzima.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara