Vejters (© AFP)
Vejters (© AFP)

Finale još nije počelo, a već se zna šampion

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 12:05

Dion Vejters je pobednik

Los Anđeles Lejkersi su dobili sve tri serije po 4:1 (Portland, Hjuston, Denver), Majami je u skladu s nadimkom stvarno hit, mimo očekivanja tukao je Indijanu, Milvoki i Boston. Teško je prognozirati ko će biti novi prvak NBA lige, ali je izvesno da će šampionski postati Dion Vejters.

Štagod da se desi u finalu plej-ofa (prva utakmica na programu u noći između srede u četvrtka), 28-godišnjem košarkašu sleduje šampionski prsten. Razlog je u činjenici da je sezonu počeo u timu sa Floride, a završava je među Jezerdžijama, tako da je u očima zvaničnika lige ispunio uslov da dobije nagradu, da se u almanasima zavede kao šampion.

Izabrane vesti

Iskusni bek je četiri godine bio član Majamija, međutim, ove sezone odigrao je samo tri utakmice za ekipu Erika Spolstre. Na njima je beležio prosečno 9,3 poena, 3,7 skokova i jednu asistenciju, međutim, pred kraj 2019. zbog nesuglasica sa čelnicima čak triput je bio suspendovan i morao je da napusti klub.

Počekom februara Vejtersa je u trejdu angažovao Memfis, s tim da se nije zadržao među Grizlijima, već je narednog meseca potpisao za Lejkerse. Za tim iz Kalifornije skupio je samo sedam utakmica, sa prosekom od 11,9 poena po susretu. Uopšte nije igrao poslednja tri meča protiv Hjustona, niti se pojavljivao u finalnoj seriji Zapadne konferencije sa Denverom. Protiv Majamija će možda dobiti šansu. Iako dobro poznaje bivši tim. Na kraju će se svakako radovati.

Dion Vejters – šampion kako god okreneš.



tagovi

Dion VejtersNBA plej-ofLos Anđeles LejkersMajami HitNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara