Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Filip Petrušev na leto ima samo dve opcije - NBA ili Crvena zvezda!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 18:05

“Neću ni razmatrati druge ponude iz Evrope“, kaže Miško Ražnatović

Odlična sezona u Crvenoj zvezdi ponovo je lansirala karijeru Filipa Petruševa koja je prošle sezone doživela određeni pad zbog toga što u Efesu nije dobijao previše šansi da igra.

Osvojio je evropsku titulu sa Efesom, a onda došao u Crvenu zvezdu gde ga je Duško Ivanović podigao na nivo najboljih "četvorki" Evrolige, iako je nominalno centar. Zbog svega toga interesovanje evropskih klubova za njega je značajno poraslo, a kako je njegov agent Miško Ražnatović rekao u velikom intervjuu za grčki SDNA, Petrušev će od leta najverovatnije postati NBA igrač!

Izabrane vesti

"Verujem da je spreman. Verujem toliko da je spreman, do te mere da ne nameravam da slušam ponude iz Evrope celog leta. Ako ne potpiše do avgusta u NBA, onda ćemo prvo da slušamo Crvenu zvezdu, jer je tamo u odličnom okruženju. Verujem da će Filip biti sledeće sezone u NBA ligi, a ako se to ne desi, onda će ostati u Zvezdi. Mnogima se ovo neće dopasti, ali to je realnost", rekao je Ražnatović za SDNA.

Kako je otkrio, nije verovao da je dobra stvar za Petruševa da bude "četvorka", ali se na delu pokazalo da je ideja odlična. Takođe, otkrio je i šta je obećao Filipovim roditeljima i njemu kada su potpisivali ugovor o zastupanju.

"Prvog dana kada sam sreo Filipa i njegovu porodicu postavili smo ciljeve. A to je da mu garantujem NBA ugovor. Odlično smo počeli, nije bio toliko dobar na koledžu, ali je onda postao MVP Jadranske lige i bio draftovan. To nije bilo dovoljno da mu se obezbedi ugovor. Sledeći korak je bio Efes, evropski šampion. Sezona tamo mu nije bila dobra. Sada je u Zvezdi gde igra vrlo dobro. Nisam bio za to da bude četvorka, ali izgleda da je Duško bio u pravu što ga je tu stavio. Pokazalo se da mu ta pozicija odgovara, što može da mu bude važno za potencijalnu NBA karijeru. Nije samo centar, već i krilni centar, šutira sa mnogo samopouzdanja, a pritom je i atleta".

Zanimljivo, ističe da je želeo da Petrušev ove sezone nosi dres - Panatinaikosa.

"Želeo sam da Petrušev dođe u Atinu. Znali smo situaciju u Srbiji i hteo sam da igra u inostranstvu, iako su ga Partizan i Crvena zvezda želeli. Oni (Panatinaikos) su se smejali i pričali u smislu 'koji Petrušev'?"

Petrušev ove sezone u Evroligi beleži 10,7 poena, 5,2 skoka i skoro jednu blokadu uz prosečan indeks korisnosti 12,6. U regionalnom takmičenju je na 11,2 poena, 5,4 uhvaćene, 1,9 podeljenijh lopti i koeficijentu 14,7.


tagovi

Filip PetruševNBA ligaABA ligaEvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara