© Star sport
© Star sport

FIBA vidi Srbiju kao četvrtog favorita na Olimpijskim igrama

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 12:18

Ispred Srbjie su Amerika, Nemačka i Francuska

Košarkaški turnir na Olimpijskom turniru se bliži, a prvi put sada imamo priliku da vidimo za koga FIBA smatra da je najveći favorit. Napravljena je rang lista, a Srbija je na njoj tek četvrta.

Sada je pitanje da li su promašili ili pogodili baš u centar.

Izabrane vesti

Prvo mesto je naravno rezervisano za SAD, po imenima i svemu što su uradili u prošlosti na Olimpijskim igrama... Nema dileme da će i u Parizu biti glavni favoriti.

Na mestu broj dva su aktuelni svetski šampioni - Nemci. Ipak, uprkos činjenici da su osvojili prošle godine zlato na Filipinima, čini se da u ovom momentu ima jačih timova.

Pre svih Francuska koja je na trećem mestu, dok je Srbija četvrta, a svoje objašnjenje dala je i FIBA.

„Upravo je Svetislav Pešić započeo celu debatu oko Drim tima 1992. i ove reprezentacije Amerike. I to je samo jedan deo slagalice da skrene pažnju ljudi sa onoga što se zapravo dešava. A ono što se dešava je da trener Pešić stvara svoj supertim, dok je fokus na nekima drugima. Spojiće Vasilija Micića, Bogdana Bogdanovića i Nikolu Jokića zajedno, ići će sa prepoznatljivim „svi za jednog, jedan za dve“, igraće misaone igrice i, pre nego što se otreznite, Srbija će ponovo biti u borbi za podijum. To je ono što oni rade. Činjenica da nisu bili u Tokiju pre tri godine, čini ih samo još gladnijim timom, jer su oni bili u finalu 2016. i žele da dokažu još jednom da se s razlogom nazivaju Zemljom košarke. Njihove utakmice protiv Francuske, Australije i Amerike pre Olimpijskih igara biće uživanje gledati, ali budite uvereni – selektor Pešić će sačuvati nešto za sledeći randevu u Francuskoj“.

Sledi izvanredna Kanada sa Džamalom Marijem, a potom Grčka sa Janisom Adetokunbom.

Generalno gledano, biće ovo spektakularan košarkaški turnir sa čak osam izuzetno jakih ekipa koje bi mogle da osvoje medalju.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara