Davis Bertans (ABA liga/BC Dubai)
Davis Bertans (ABA liga/BC Dubai)

Fenomenalna utakmica u Dubaiju: Tejlor i Bertans srušili Spartak

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 19:20

Dubai se ovom pobedom barem na kratko popeo na vrh tabele

Luda utakmica u Dubaiiju. Posle maltene NBA prvog poluvremena, u nastavku je bila rovovska borba, u par navrata je Dubai baš loše izgledao, ali je na kraju poenima Ajzee Tejlora na dve i po sekunde do kraja došao do pobede - 80:79 (23:25, 28:16, 10:18, 19:20).

Treba pohvaliti Juricu Golemca, koji je uradio nešto što se ne viđa toliko često. Na deset sekundi do isteka vremena birao je da njegovi igrači krenu ispod svog koša, što je Tejloru dalo priliku da se zaleti i na kraju lagano postigne pobedonosni koš.

Izabrane vesti

Pored Tejlora koji je postigao 15 poena, istakao se i Davis Bertans sa 17, dok je Džakori Vilijams ubacio 14. Na drugoj strani najboilji je bio Kaza Kadžami-Kin sa 16, a Rasir Bolton ga je pratio sa 14 poena.

Bila je ovo četvrta pobeda Dubaija koji se barem na kratko popeo na vrh tabele ABA lige, dok je Spartak sedmi sa skorom 2-3.


Domaćini su od početka igrali u svom ritmu, brzo i sa mnogo šuteva za tri poena. Spartak je to znao da isprati i nije dozvolio Dubaiju da se odlepi, barem na početku. Igralo se u mini-serijama, pa je posle deset minuta rezultat bio u egalu.

Kvalitet koji Dubai svakako poseduje izašao je na videlo u drugom kvartalu, Nejt Mejson je dirigovao igrom domaćina, ali je šou ukrao Davis Bertans, koji je šutirao impresivnih pet od pet za tri poena. Zatrpao je koš rivala, koji nije znao kako da se odbrani, jedino je Stefan Momirov pokušao da odgovori na trojke Letonca, ali je ekipa iz Emitata došla do +10 na poluvremenu.

Energija u "Koka Kola areni" je značajno opala posle pauze i to se odrazilo na do tada raspoložene domaćine. Spartak je to prepoznao i ekspresno je istopio dvocifreni zaostatak. Kaza Kadžami-Kin i Danilo Nikolić bili su ti koji su vratili Subotičane u igru (53:52). Danilo Anđušić i Džejkori Vilijams su posle nekoliko dobrih "pik end rol" kombinacija ulili kakvu takvu sigurnost u igru Dubaija, ali je Kadžami-Kin ponovo doeno egal Spartaku pred odlučujuću dekadu.

Nastavili su gosti da briljiraju, Momirov je položio na drugi obruč za izjednačenje (61:61) pa je Jurica Golemac morao da reaguje minutom odmora. On i nije toliko urodio plodom budući da Spartak nie dozvoilio Dubaiju da se još jednom odlepi, a Kadžami-Kin je trojkom doneo minimalnu prednost gostima još od prve deonice, da bi već u sledećem napadu odlično uposlio Dušana Miletića. Morao je Golemac još jednom da popriča sa svojim pulenima.

Ponovo minut odmora ništa nije doneo Dubaiju, pošto je Rasir Bolton sa linije penala doneo +5 Spartaku. Stvari u svoje ruke preuzeli su najiskusniji u redovima domaćina, Bertans i Avudu Abas, koji su za minut serijom 6:0 vratili prednost na stranu svog tima na minut do kraja. Opet je Bolton izborio bacanja, ali je sada bio polovičan za 77:77. Na drugoj strani isto jedan penal ubacio je Ajzea Tejlor, a Kadžami-Kin je na drugoj strani fantastično rešio jedan na jedan situaciju protiv Bertansa i položio za 78:79 na deset sekundi do kraja.

Birao je Golemac da njegova ekipa krene ispod svog koša, Tejlor je dobio loptu, zaleteo se, iskoristio blokadu Bertansa i probio za laka dva poena. Na satu je ostalo dve i po sekunde, Spartak je imao priliku za pobedu, ali inicijalna akcija nije prošla, pa je Bolton morao da improvizuje. Došao je do koliko toliko dobre pozicije, ali je promašio.

ABA LIGA – 5. KOLO

Petak

Igokea – Cedevita 91:78

/Simanić 22 – Robinson 19/

FMP – Cibona 89:84

/Rebec 23 – Bundović 26/

Subota

Mornar – Borac Mozzart Bet 90:98

/Dženkins 22 – Jošilo 23/

Split – Mega 90:80

/Šorter 22 – Kondić 19/

Nedelja

Dubai - Spartar 80:79

/Bertans 17 - Kadžami-Kin 16/

Zadar - Partizan Mozzart Bet u toku

21:00 (2.40) Krka (15.00) SC Derbi (1.70)

Ponedeljak

19:00 (2.25) Budućnost (15.0) Crvena zvezda (1.80)

.


tagovi

KK DubaiKK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara