Kem Birč (Rojters)
Kem Birč (Rojters)

Fenerbahče sve jači: Potpisao Kem Birč

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 10:36

Ugovor na godinu dana

Rešio je Fenerbahče da u novu sezonu krene sa istim ambicijama kao u prethodnoj – napasti F4 Evrolige. Tim koji predvodi Šarunas Jasikevičius je ovog leta ostao bez Džonatana Motlija koji je pojačao Hapoel iz Tel Aviva. Litvanski trener je tako ostao tanak na poziciji centra, pošto na tom mestu raspolaže jedino sa iskusnim Sertačom Šanlijem dok je Nikolo Meli, ipak, više krilni centar.

Upravo zbog toga, Kanarinci su se dali u potragu za još jednim igračem na unutrašnjim pozicijama, a rešenje je nađeno u vidu Kema Birča (31). Kanađanin je prethodnu sezonu proveo u Đironi gde je odigrao 12 mečeva i imao prosek od 8,8 poena i 5,7 skokova.

Izabrane vesti

Dolazak Birča može da znači i definitivni odlazak Luke Šamanića, ali momak iz Hrvatske je, za sada, i dalje član kluba. S tim da je Fener potvrdio da je iz privatnih razloga dobio slobodno do daljeg.

Kako bilo, Fenerbahče se ozbiljno pojačao i ovog leta. U ekipu su pre Birča stigli Vejd Boldvin i Bonzi Kolson iz Makabija, Ševon Šilds i Devon Hol iz Armanija i Arturs Žagars iz litvanskog Vulvsa. 

Prethodne sezone Fener je osvojio domaće prvenstvo i kup, dok je u Evroligi stigao do same završnice, ali je u polufinalu ubedljivo poražen od Panatinaikosa (73:57), da bi u meču za treće mesto u uzbudljivoj završnici izgubi od Olimpijakosa (87:84).

Ukoliko ekipa klikne kako treba, Fener bi opet mogao da bude pretendent na završnicu. Opet, vrlo dobro znamo kakvi su karakteri Šarunas Jasikevičius i Vejd Boldvin. Ako među njima izbije problem, to bi moglo da bude pogubno.


tagovi

KK FenerbahčeKem Birč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara