Marko Gudurić (©MN Press)
Marko Gudurić (©MN Press)

Fener izbušio Virtus rekordom sa distance, Gudurić i Pjer ponovo dominirali: 20 trojki na povratku Nemanje Bjelice

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 20:41

Nestvarno šutersko izdanje ekipe Dimitrisa Itudisa

Dobio je Nemanja Bjelica ovacije sa tribina kada je krajem prvog poluvremena kročio na teren, prvi put u dresu Fenerbahčea i Evroligi još od 2015. godine. A saigrači su se postarali da dobro upamti povratak i prvu utakmicu još od povrede koju je pretrpeo tokom priprema za Evrobasket, pošto su demolirali Virtus Bolonju u Ulker Sports Areni i slavili sa 104:72.

Imao je gost iz Italije inicijativu na početku, ali kada je Fener pronašao željeni ritam, nije bilo spasa četi Serđa Skariola. Serijom 18:0 domaćin je uspostavio kontrolu i do kraja izrešetao vicešampiona Italije sa 20 trojki iz 40 pokušaja. Rekord kluba i dve trojke do rekorda Evrolige.

Izabrane vesti

Sipali su Itudisovi izabranici sa svih pozicija, a ponovo su glavnu reč imali dželati Partizan Mozzart Beta iz minulog kola - Dajšon Pjer i Marko Gudurić. Kanađanin je ubacio 20 poena, uz neverovatnih 5/7 van linije 6,75 (5/5 protiv crno-belih), dok je Gudurić brojao do 16 - bez promašaja iz igre (1/1 za dva, 4/4 za tri i 2/2 sa linije penala).

Džonatan Motli je dominirao pod obručima i meč okončao sa 16 poena i sedam skokova, Skoti Vilbekin je poput Pjera ubacio pet trojki (5/7) i tako ubeležio sve poene (15), dok je dvocifren sa 11 poena bio i Nik Kalates, kojem su dve asistencije nedostajale za dabl-dabl.

Povratnik Bjelica je proveo nešto više od 11 minuta na terenu, za to vreme ubeležio dva poena, skok, dve asistencije i krađu. Odigrao je reprezentativac Srbije prvi takmičarski meč na klupskom nivou još od osvajanja NBA prstena sa Golden Stejt Voriorsima, tako da je najbitnije da se vratio na teren, a nema sumnje da će Fener u nastavku sezone imati veliko pojačanje.

Podsetimo i da novajlija Tajler Dorsi još nije upisao debi. Čini se da bi Fenerbahče mogao daleko da dogura ove sezone.

Kod Virtusa 18 poena Marka Belinelija, po 10 su dodali Tornike Šengelija i Džordan Miki. Miloš Teodosić je za nešto manje od 17 minuta ubacio tri poena, uz pet asistencija.

EVROLIGA - 26. KOLO

Četvrtak

Bajern Minhen - Crvena zvezda 87:80

/Lučić, Vinston 20 - Vildoza 18/

Barselona - Žalgiris 93:74

/Mirotić 28 - Brazdeikis 15/

Panatinaikos - Anadolu Efes 82:87

/Grigonis 23 - Klajburn 24/

Monako - Makabi Tel Aviv 86:67

/Lojd 18 – Boldvin 17/

Partizan Mozzart Bet - Alba Berlin 88:74

/Avramović 19 - Lo 17/

Petak

Fenerbahče - Virtus Bolonja 104:72

Asvel - Real Madrid U TOKU

Baskonija - Valensija U TOKU

Olimpija Milano - Olimpijakos U TOKU



tagovi

KK FenerbahčeVirtus BolonjaNemanja BjelicaMarko GudurićMiloš TeodosićDajšon Pjer

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara