Fantastičnom Jokiću dosta i tri četvrtine za lekciju Hasanu i Blejzersima, Denver pojeo Lilarda

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.02.20. | 08:32

Srpski na asistenciju od tripl-dabla

Protiv jedne od trenutno najboljih ekipa u NBA ligi i jednog od najboljih defanzivaca među centrima, Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi su pružili toliko dobru partiju da je srpski as seo na klupu u trećoj četvrtini i više se nije vraćao.

Denver Nagetsi su predvođeni fantastičnim Srbinom zaustavili zahuktale Portland Blejzerse i očitali im lekciju 127:99. Jokić je meč završio sa 29 poena (11/17 iz igre), 11 skokova i devet asistencija za tri četvrtine u igri. Nije bilo potrebe da igra četvrtu... Možemo samo da zamislimo nekog Rasela Vestrbuka ili slične da ih trener ostavi na klupi celu četvrtinu a fali im asistencija za tripl-dabl.

Izabrane vesti

Jokić i Nagetsi su pružili jednu od najboljih partija sezone protiv ekipe koja je bila u ogromnom naletu. Blejzersi su stigli sa serijom od četiri pobede, a njihov najbolji igrač Demijan Lilard sa serijom od osam uzastopnih mečeva na kojima je ubacio 30 poena i prosekom od 48 poena i 10 asistencija na poslednjih šest mečeva.

Ipak, Denver i Jokić su pojeli sinoć Blejzerse i Lilarda. Srpski centar je briljirao protiv jednih od najboljih defanzivaca lige Hasana Vajtsajda i pokazao da nema centra u ligi kojem ne može da ubaci 30-ak poena. Ubacio je 15 poena u prvoj četvrtini i širom otvorio vrata pobede Nagetsima. Denver je sve rešio u drugoj četvrtini koju je dobio sa neverovatnih 27:10. Na poluvremenu je bilo nedostižnih 64:38. Bili su to najgora četvrtina i poluvreme Beljezersa od početka sezone.

Koliko je Jokić blio zaslužan za pobedu blistavim izdanjem u napadu, toliko je bekovska linija Portlanda napravila veliki posao u odbrani. Stalnim rotacijama i agresivnom odbranom, Denverovi bekovi su zaustavili Lilarda i Mekoluma. Lilarda su sveli na 21 poen, ali uz očajan šut 8/23 iz igre i tek jednu pogođenu trojku. Geri Heris ga je pojeo sinoć.

Posle vođstva od 34 razlike u trećoj četvrtini, trener Meloun više nije vraćao Jokića u igru koji je već do tada mogao da ima tripl-dabl samo da su njegovi saigrači iskoristili neko od dodavanja na kraju trećeg kvartala.

Džamal Mari je pratio Jokića sa 20 poena, Grant je ubacio 17, a Barton 16 poena. Pored Lilardovih 21, Mekolum je ubacio 20 poena, ali je i on imao loš šut iz igre 8/18.

Posle poraza u derbiju od Nagetsa, Milvoki Baksi započeli su novu seriju pobeda. Lagano protiv Finiksa, a evo noćas tek nešto teže sa Pelikansima - 120:108. Preokret i prevaga dogodili su se u trećoj deonici, kada su Adetokunbo i društvo ubacili 42 poena, a primili samo 24. Ključna je bila serija 22:3 i začas se minus jedan (66:67) pretvorilo u 88:70.

Janis je bio najbolji u pobedničkom timu sa 34 poena, 17 skokova i šest asistencija. Promašio je samo pet puta iz igre - 12/17. Najveću podršku imao je u vidu 20 koševa Krisa Midltonam na šta je ovaj „nakalemio“ po osam dodavanja i skokova.

Hjuston je bez Rasela Vestbruka slabo krenuo u duelu s Hornetsima. Izgubio je prvu deonicu 12 razlike, da bi poput Baksa u narednoj ubacio 40 i započeo preokret.

Džejms Harden sakupio je 40 poena i 12 asistencija, jedan skok nedostajao mu je za tripl-dabl. Kako ume, još je i pristojno šutirao - 11/26. Ali zato se Erik Gordon ispromašivao. Da bi došao do svojih 16 poena morao je da ispali 22 šuta. Samo je šest pogodio. Na kraju - 125:115 za Rakete i treća vezana pobeda.

I Lejkersi su bili vrlo ubedljivi protiv San Antonija - 129:102. Dobili su svaku četvrtinu i konstantno podizali razliku. Lebron Džejms bio je veoma raspoložen za dalekometnu paljbu. Ubacio je šest trojki iz osam pokušaja. Zaustavio se na 36 koševa, sedam skokova i devet uspešnih dodavanja. Entoni Dejvis doprineo je trijumfu sa 18 poena, baš koliko je sakupio i Kajl Kuzma, ulazeći sa klupe.

Kod Teksašana iznad proseka samo Demar Derozan sa 28 poena.      

NBA - rezultati 

Los Anđeles Lejkers – San Antonio 129:102
/Džejms 36 – Derozan 28/

Denver – Portland 127:99
/Jokić 29 – Lilard 21/

Nju Orleans – Milvoki 108:120
/Ingram 32 – Adetokunbo 34/

Hjuston – Šarlot 125:111
/Harden 40 – Bridžis 20/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara