Jelena Bruks (©fiba.basketball)
Jelena Bruks (©fiba.basketball)

Fantastična Jelena Bruks upisala rekord sezone i odvela Šopron u finale Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 19:23

Strašna partija iskusne srpske košarkašice u polufinalu istanbulskog Fajnal fora

Košarkašice mađarskog Šoprona prve su finalistkinje Evrolige za dame. Savladale su špansku Perfumerias Avenidu u polufinalu 74:69 predvođene neverovatnom Jelenom Bruks. Srpska košarkašica, koja se minulog leta oprostila od dresa sa državnim grbom, odigrala je meč sezone i ponela najveće zasluge za veliku pobedu mađarskog kluba.

Jelena je pre četiri godine postigla odlučujuće poene i svoju ekipu odvela u finale, ali večeras je bila fenomenalna od prvog do poslednjeg minuta i pomogla Šopronu da se osveti Avenidi za poraz u polufinalu minule takmičarske godine. Na kraju je brojala do 27 uz četiri skoka, dve ukradene lopte i asistenciju - indeks 26.

Izabrane vesti

Nije bilo prekretnice u večerašnjem susretu, jer je Šopron kontrolisao dešavanja na parketu od početka do kraja. Poveo predvođen Bruks sa 22:13 već u prvoj četvrtini, čuvao komfornu prednost i rivalu tek u finišu dozvolio da dođe na četiri poena minusa. Kasno je bilo za Avenidu, nije bilo ne veće drame jer su košarkašice mađarske ekipe privele posao kraju.

Španska ekipa poznata je po igri visokog tempa, nastupa sa velikom energijom, ali ju je Šopron večeras sveo na samo jedan poen iz tranzicije. Kontrola lopte i sjajna odbrana u tranziciji bili su ključ za pobedu mađarskog sastava i plasman u veliko finale, gde čekaju boljeg iz duela USK Prag - Fenerbahče.

Jelena je bila nezaustavljiva. Koristila je veliko iskustvo na pravi način, još jednom pokazala fantastične košarkaške, ali i liderske sposobnosti. Navikla nas je na vrsne partije u dresu Srbije, a nastavila je sa bravurama na klupskom nivou i u 33. godini.

"Sjajan timski nastup od starta. Bile smo veoma fokusirane na ono što moramo da radimo. Svi, od klupe, preko stručnog štaba i navijača su bili u utakmici. Osetile smo to i bile fokusirane 40 minuta. Veoma sam srećna", rekla je Bruks po okončanju utakmice.

Ispratile su je Bernadet Hatar sa 15 poena i 10 skokova, kao i Gebi Vilijams sa 13 poen i po šest skokova i završnih dodavanja. U finalu će igrati i naša reprezentativka Nevena Jovanović, koja je u trijumfu Šoprona učestvovala sa četiri poena, tri skoka i asistencijom.


tagovi

Jelena BruksKK ŠopronEvroliga za košarkašice

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara