Najdžel Hejs Dejvis (© Mozzart Sport)
Najdžel Hejs Dejvis (© Mozzart Sport)

Evroligin rekorder među NBA aždajama: Najdžel Hejs Dejvis trenira sa Drim timom, Durent i dalje odmara

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 11:15

Najefikasniji strelac na jednoj utakmici Evrolige doputovao je sa ekipom u Abu Dabi

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)

Američka košarkaška reprezentacija se posle inicijalnog okupljanja u Las Vegasu preselila u Abu Dabi gde će naredne dane provesti u radu i kontrolnim utakmicama protiv Australije 15. i Srbije 17. jula. Selektor Stiv Ker je za ovu priliku poveo ne samo igrače koji su uveliko projektovani i planirani da iznesu teret Olimpijskih igara, već i trojicu košarkaša i tima izabranog kako bi služio kao sparing partner u uvodnim danima priprema.

Izabrane vesti

Podsetimo, prethodnih dana mnogo se pričalo o 17-godišnjem Kuperu Flegu koji je brzo zasenio košarkaške aždaje kakve su Lebron Džejms, Stef Kari, Džejson Tejtum i ostali, a priliku da pokaže svoje kvalitete imao je i Najdžel Hejs Dejvis. As Fenerbahčea i rekorder po broju ubačenih poena na jednoj evroligaškoj utakmici nije samo dobio mogućnost da se pokaže selektoru Keru, već i čast da doputuje sa američkom olimpijskom selekcijom u Abu Dabi i nastavi dalji rad sa reprezentacijom, bar u narednih nekoliko dana.

Neizmerna je to čast za jednog košarkaša, pogotovo za one koji nastupaju za klubove sa one strane Atlantika, koji su godinama u senci najvećih zvezda svetske košarke. Najdžel Hejs Dejvis je tu da pokuša da otvori vrata Amerikancima iz Evrope u nacionalnu selekciju sa najvećom konkurencijom.

Osim toga, mnogo je primera igrača koji su ’Select Team’ vremenom zamenili ’A’ selekcijom SAD! Samo ove godine u sastavu četvorostrukog uzastopnog osvajača olimpijskog zlata su šestorica reprezentativaca koji su svojevremeno počeli u sparing timu. To su Kevin Durent (2008), Džrue Holidej (2012) Devin Buker (2016), Entoni Dejvis (2021), Tajriz Halibarton (2021), plus Kavaj Lenard koga ipak nećemo gledati u olimpijskom sastavu u Lilu i Parizu.

Pored Najdžela Hejsa Dejvisa još dvojica ovogodišnjih učesnika iz ’Select Team’ doputovali su u Abu Dabi – Lengston Gelovej koji je prošlu sezonu proveo u Ritasu, te Majka Poter, inicijalno košarkaš Jute koji uglavnom nastupa za razvojni tim. Svi oni su tu kako bi stručni štab imao što više igrača na raspolaganju za trening, kao i za isprobavanje različitih taktičkih varijanti.

Izostanak Kavaja Lenarda iznenadio je košarkašku javnost, ali posle svih problema sa povredama nije jasno je da nije u potpunosti spreman za napore najvišeg intenziteta. Ovih dana sve više zabrinjava stanje Kevina Durenta. On i dalje ne trenira sa ekipom, a prema rečima Stiva Kera sigurno neće igrati protiv Australije u ponedeljak. Verovatno ni Srbije u sredu.

“Neće igrati u ponedeljak. Nisam još pričao sa trenerom, ako išta bude radio biće lagano. Neće igrati“, poručio je Ker.

Duel između Srbije i SAD je u sredu od 18 časova uz televizijski prenos na RTS.



tagovi

Najdžel HejsNBA ligaKevin Durant

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara