Italija će na EP ići po titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 19:00

Trofej izmiče Azurima još od 1968. godine

Poslednje godine bile su teške za reprezentaciju Italije. Na Evropskom prvenstvu pre četiri godine stala je u četvrtfinalu, dok je na Svetski šampionat u Rusiji nije ni plasirala.

To je izazvalo tektonske poremećaje na Čizmi, ali utisak je da se stvari polako vraćaju u normalu. Barem ako je suditi po impresivnim igrama Azura u kvalifikacijama za naredni šampionat.

Izabrane vesti

Prvenstvo je pomereno za naredno leto, ali to u planovima Italije ne menja ništa. Štaviše, selektor Roberto Manćini hrabro najavljuje da će Italija ići na – titulu.
Odlaganje prvenstva za godinu dana daje nam šansu, kao i drugim reprezentacijama, da dodatno napredujemo. Mi smo jedna od najmlađih selekcija koje će igrati na EP, tako da će nam dodatna godina iskustva dobro doći. U svakom slučaju, cilj je da se borimo za titulu, da donesemo u zemlju trofej prvaka Evrope, koji je Italiji izmicao od 1968. godine“, poručio je Manćini.

Ko zna šta će se sve dešavati u narednih godinu dana, ali selektor Italije se raduje zbog dvojice igrača – Nikola Zaniola, koji bi ovog leta propustio EP zbog povrede i Sandra Tonalija.
Zaniolo će dodatno „porasti“ za godinu dana, biće to veoma važan period za njega. Mislim da on može da igra po desnoj strani u sredini terena, ali mislim da je njegova idealna rola „mezala“ kada imamo trojicu pozadi. Sandro Tonali je veoma mlad i ne znam da li će ostati u Breši za narednu sezonu. Njemu je potrebno dodatnog iskustva da bi se podigao na viši nivo“.

Manćinija, u svakom slučaju, raduje atmosfera oko reprezentacije.
Drago mi je što publika ponovo voli državni tim posle jednog teškog perioda. Za to smo se izborili odličnim rezultatima i atraktivnim igrama. Igrači su shvatili da nisu loši i sada igraju sa mnogo više samopouzdanja“, objasnio je Roberto Manćini.

Italija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Turskom, Velsom i Švajcarskom.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara