Dejan Bodiroga sinoć u Areni (Dragana Stjepanović)
Dejan Bodiroga sinoć u Areni (Dragana Stjepanović)

Evroliga želi Dejana Bodirogu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 07:01

Među klubovima-vlasnicima Lige postoji ideja da proslavljeni srpski košarkaš preuzme jednu od rukovodećih uloga u najkvalitetnijem takmičenju

Dejan Bodiroga je kao igrač mnogo učinio na popularizaciji Evrolige koja ga je izabrala za jedno od 50 najvećih imena u istoriji povodom pet decenija elitnog takmičenja (ma kako se ono zvalo). A uskoro bi moglo da se desi i da u odelu funkcionera pomogne daljem razvoju vrhunske klupske košarke na Starom kontinentu.

Naime, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, među klubovima - vlasnicima Lige sve je jače mišljenje da bi naš proslasvljeni reprezentativac trebalo da zauzme mesto ne samo u prvom redu evroligaških utakmica, kao što je to bio slučaj sinoć na polufinalu Fajnal fora u Beogradu, već u rukovodećim strukturama Evrolige. Čak se pominje da bi to moglo da se prelije u realnost, odnosno da bi potencijalni dolazak, ili tačnije povratak Bodiroge u Evroligu, mogao da bude na stolu već tokom narednog sastanka vlasnika, planiranog za sledeću sedmicu (najverovatnije 25. maja).

Izabrane vesti

Iako je teško dobiti zvaničnu informaciju, pošto se karte, bar od javnosti još kriju, nezvanično se sa više strana može čuti ono što mi u Srbiji odavno znamo, da je Bodiroga prava ličnost za jednu od čelnih pozicija Evrolige, ne samo zbog blistave i pobedničke igračke karijera, nego i zbog velikog poštovanja koje uživa u Španiji, Grčkoj, Italiji, odnosno ma gde god da se pojavi, već i zbog njegove sposobnosti da kao čelnik velike organizacije prepozna prave putokaze, što je i potvrdio kada je kao potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije objasnio u kom smeru treba da se razvija naša reprezentativna košarka da bi se vratila u evropski i svetski vrh.

Takođe, mnogi smatraju da bi Bodiroga, kao ličnost od integriteta, koji nikad nije vukao ishitrene poteze, već je odlučivao razložno, ne rušeći mostove iza sebe, mogao da bude glavna spona u približavanju različitih mišljenja klubova. Jer osim što tečno govori engleski, italijanski i španski (služi se i grčkim jezikom), odlično razume i mentalitet zemalja iz kojih dolazi ne mali broj klubova u Evroligi.

Njegova staloženost ne bi bila ništa manje značajna ni u pokušajima za poboljšanje veoma kompleksnih odnosa Evrolige i FIBA, od kojih, hteo neko da prizna, ili ne, zavisi budućnost evropske, pa zašto ne reći i svetske košarke (izuzev NBA lige).

Da li će svu širinu Bodiroge prepoznati svi klubovi Evrolige, odnosno da li će zaživeti ideja koja se polako širi među vlasnicima, ostaje da se vidi.

Ipak, jedno je sigurno: oni koji odlučuju, moraće što pre da vuku konkretne poteze, jer se ova sezona, bar što se tiče najeminentnijeg evropskog takmičenja, završava već sutra pošto kapiten pobedničkog tima u finalu podigne pehar (dok je Evrokup koji je takođe pod kapom Evrolige završen pre desetak dana). A novoj sezoni koja je "iza ugla", zasad se ne naziru konture zbog "mutne" slike oko ruskih ekipa, među kojima je i jedna od suvlasnika Lige, ali i zbog ne baš jedinstvenog mišljenja o uspešnosti novog formata Evrokupa...


tagovi

Dejan BodirogaEvroligaFIBA

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara