Evroliga takvog nije imala još od Dijamantidisa: Tomas Vokap najbolji defanzivac

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 13:17

Po svemu viđenom – zasluženo

Olimpijakosova pčela radilica dobila je nagradu za trud. Tačno 60 ukradenih lopti u dosadašnjem toku sezone, uz prosek od 1,6 po utakmici, što je drugi najbolji učinak u elitnom takmičenju odmah iza Asvelovog Perisa Lija, bilo je dovoljno da Tomas Vokap bude proglašen za najboljeg defanzivca Evrolige.

Rođeni Teksašanin prvi je igrač crveno-belih iz Pireja koji je dobio ovu nagradu još od Brajanta Danstona 2015. godine. Vredi podsetiti da je poslednji plejmejker koji se okitio titulom najboljeg defanzivca bio Dimitris Dijamantidis, sada već davne sezone 2010/11 dok je nosio dres Panatinaikosa.

Izabrane vesti

Dominacija centara u ovoj kategoriji trajala je još od sezone 2016/17, kada je Adam Hanga proglašen za najboljeg defanzivca elitnog takmičenja, u vreme kad je igrao za Baskoniju.

Ovo je samo jedna od nagrada koju Evroliga dodeljuje, pa je tako čuvena Alfonso Ford nagrada za najboljeg strelca u sezoni 2023/24 dospela u ruke igraču Baskonije, Markusu Hauardu. Gabrijel Proćida iz Albe je izabran za zvezdu u usponu, dok će uskoro svetlost dana ugledati i najbolji tim takmičenja, kao i MVP priznanje i nagrada za trenera godine.

Iza Vokapa u izboru za najboljeg defanzivca sezone ostali su Realov Valter Tavares koji je osvajao ovu nagradu u tri od prethodna četiri izdanja, košarkaš Monaka Džon Braun, Makabijev Džoš Nibo, te kombo-bek Panatinaikosa Džerian Grent.

Vokap će imati priliku da dobru individualnu sezonu začini i timskim peharom, jer se Olimpijakos plasirao na F4 Evrolige, gde ga čeka duel protiv Real Madrida.


 



tagovi

KK OlimpijakosEvroligaTomas Vokap

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara