Lazar Pavlović kandidat za prvi tim Partizana: Crno-beli prošli nezainteresovani Spartak

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.03.20. | 19:50

Ubedljivih 4:0 u Humskoj

Napokon aplauzi. Maltene ih nije bilo u Humskoj 1 u subotu zbog sporovozne igre protiv Radničkog, jedva da su se čuli i pre dve sedmice iako je savladan Proleter, čak je bilo i nezadovoljnika prolećnom premijerom sa Radnikom, ali prvi put u 2020. na svom stadionu Partizan je odigrao po ukusu navijača i zasluženom pobedom nad Spartakom nastavio pohod ka odbrani pehara Kupa Srbije - 4:0.

Jedina je nevolja za branioca trofeja što se na tribinama okupilo svega oko 1.000 navijača. Makar su prisustvovali najkonkretnijem izdanju ekipe Sava Miloševića posle zimske pauze i svedočili kako su dvojica Lazara - Pavlović i Marković - položili audiciju za startere u nastavku prvenstva, postaravši se da se ne oseti prinudni izostanak dvojice od trojice nosilaca igre, Bibarsa Natha i Sejdube Sume.

Izabrane vesti

Posebno se to odnosi na mlađanog Lazara Pavlovića. Deset meseci posle debija u Nišu, dočekao je da počne utakmicu u dresu Parnog valjka i na poverenju stručnog štaba riternirao dovoljno zrelom partijom da se kandiduje za mesto u protoklu - zašto ne i startnih 11? - već na narednom superligaškom gostovanju Voždovcu.

Željan igre, rastrčan, tehnički doteran, omladinski reprezentativac bio je svuda oko kaznenog prostora Subotičana, igrao jednostavno (treneri vole da kažu kako je to u fudbalu najteže), napunio oči Grobarima i novinarske beležnice potezima taman takvim da opravda epitet jednog od bisera omladinske škole. Posledica: pogodak sredinom prvog poluvremena, a još lepši (u rogalj) početkom drugog. Premijerni u dresu Partizana. Šteta što nije bilo više publike da se pohvali kako je prisustvovala debitanskoj egzekuciji momka za koga struka tvrdi da bi mogao da napravi transfer nalik prezimenjaku mu, Strahinji.

Pavlovićev sedam godina stariji imenjak, za razliku od 162. večitog derbija, pokazao je šta znači odgovornost u igri. Vraćao se Lazar Marković da pomaže beku Nemanji Miletiću, demonstrirao koliko može da bude opasan kad mu saigrači pošalju loptu u prostor ili noge, ubacivao se iz drugog plana, šutirao i kretnjama razvlačio odbranu Subotičana. Zaslužio je i bivši reprezentativac aplaze navijača.

gallery

Baš kao i kolega mu sa suprotne strane manevra, Takuma Asano. Pokretljivi Japanac spremao je šanse saigračima, sam tukao, pomagao odbrani, da bi za partiju u oba pravca nagrađen na koncu akcije za 2:0. Praktično je samo ćušnuo loptu u mrežu kombinacije Aleksandra Šćekića (u paru sa Sašom Zdjelarom zaslužnim da čuva leđa Pavloviću) i Bojana Matića, iako je domaćinu Fortuna namignula tako što se lopta posle šuta novajlije iz Vojvodine odbila od Milana Milanovića. Ubrzo je i sam Matić golgeterski odmenio povređenog Umara Sadika, pa je Partizan u kombinovanom sastavu (bez Stojkovića, Ostojića, Uroševića, Natha, Sume i Sadika) opravdao ulogu favorita u odloženom susretu osmine finala.

Spartak jeste poražen, ali može biti da je baš večeras dobio golmana za dane buduće. Iako je savladan čak četiri puta, Ivan Đokić je posebno u prvom delu krotio udarce domaćina, imao taj maler kod drugog pogotka, ispoljio sigurnost i sa samo 19 godina predstavio se u lepom svetlu. Bio je Dokić najbolji i(li) najzaposleniji pojedinac gostiju, u čijih prvih 11 se našao samo jedan igrač sa poslednjeg prvenstvenog gostovanja Čukaričkom. I to Vladan Vidaković. Ostali momci, uglavnom u rasponu od 1999. do 2002. godišta nisu imali dovoljno ni snage, ni iskustva da se nose sa vlasnikom četiri uzastopna pehara. Jer, imaju u Subotici preča posla.

Za vikend ih čeka okršaj sa bodove sa Vojvodinom, možda je baš zbog toba trener Vladimir Gaćinović štedeo Nemanju Tekijaškog, Stefana Denkovića, Nemanju Nikolića, Davida Dunđerskog, Branimira Jočića, Vladimira Otaševića...


PARTIZAN - SPARTAK 4:0
/L. Pavlović 25, 56, Milanović 48ag, Matić 62/

Beograd.
Stadion
: FK Partizan.
Sudija: Petar Piper.

Partizan: N. Stevanović - Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Marković (od 59. F, Stevanović), L. Pavlović, Asano (od 66. Lakčević) - Matić (od 66. Ivanović).
Spartak: Đokić - Ivančević, Vujanović (od 50. Bijelović), Vidaković, Milanović - Leal, Baić (od 59. Šormaz), Vidović, Milutinović, Jovanović - Milić (od 71. Đurasović).

(FOTO: Star Sport, 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara