Glikman (© Star sport)
Glikman (© Star sport)

Evroliga opet bira direktora: Maršal Glikman nije sastavio ni godinu dana

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.06.23. | 21:42

Akcionari izglasali nepoverenje čoveku koji je zagovarao širenje takmičenja u London, Pariz u Dubai

Izvršni direktor Evrolige nije se menjao 20 godina, a onda će u dve godine dvaput. Samo što je zamenio Đordija Bertomeua, moraće Maršal Glikman da odstupi sa funkcije, pošto mu je krovna organizacija izglasala nepoverenje.

Preciznije, akcionari Evrolige saglasilo se tokom sastanka u ponedeljak da se Glikmanu ne produži ugovor koji ističe 31. jula, što znači da će provesti u fotelji još manje od dva meseca, ali je suštinski njegov boravak na značajnoj funkciji okončan. Razlog, najviše četiri akcionara podržavala su Maršala Ostali nisu.

Izabrane vesti

Ionako je tokom sezone bilo dosta primbedbi na Glikmanov rad, a prema izveštajima specijalizovanih košarkaških portala poslednjih meseci odnos direktora i aktuelnog predsednika, Dejana Bodiroge se značajno pogoršao, navodno postao neodrživ, što je uticalo na konačnu odluku.

Glikman je septembra prošle godine potpisao ugovor do kraja ovog ciklusa i tako napredovao u poslu, jer je ranije bio specijalni savetnik Đordija Bertomeua od 2002. do 2004, kasnije je radio u Portlandu i u NBA ligi, a zanimljivo da je baš pod njegovim mandato Evroliga obezbedila ugovor o emitivanju na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država (ESPN) poslednje nedelje plej-ofa i kasnije Fajnal fora u Kaunasu. Sporazum je takođe uključivao prava na emitovanje za predstojeću sezonu Evrolige 2023-24.

Valja podsetiti da je Glikman zagovarao širenje takmičenja u London, Pariz i Dubai, ali se čini da posle ovog epiloga od toga neće bita ništa.


tagovi

EvroligaMaršal Glikman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara