Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Evroliga kaznila večite za incidente u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.10.24. | 18:19

I Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda dobili novčane sankcije, crveno-beli moraju više da plate

Treća sezona kako su Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet zajedno u Evroligi i sezona u kojoj posle četiri runde večiti rivali mogu da budu zadovoljni otvaranjem. Crveno-beli pogotovo jer im je malo nedostajalo za savršen učinak iz četiri kola, do Parni valjak nakon dve pobede i dva poraza, na papiru očekuje prilično povoljan raspored.

Ipak, sreću beogradskih velikana u ranoj fazi evroligaške sezone kvare kazne koja je izrekla Evroliga. Reč je o novčanim sankcijama za klubove zbog kršenja disciplinskih pravilnika elitnog takmičenja.

Crvena zvezda mora da plati 25.000 evra zbog pogrdnog skandiranja sa tribina, kao i zbog toga što su njeni navijači ubacivali predmete na teren protiv Barselone. Kada je reč o Partizanu, klub je kažnjen zbog paljenja baklji u Beogradskoj areni tokom utakmice sa Bajernom.

Osim klubova, kažnjeni su i treneri. Žalgirisov Andrea Trinkijeri kažnjen je sa 5.000 evra jer je komentarisao sudijske odluke, dok će Virtusov strateg Luka Banki morati da plati 6.500 evra iz istog razloga.






tagovi

Partizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaKK PartizanEvroligakazne

Ostale vesti


Najviše komentara