Foto: FIBA
Foto: FIBA

Evrobasket: Belgijanke se posle poraza od Srbije utešile bronzom

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.06.21. | 20:01

Pobedom nad selekcijom Belorusije selekcija Belgije došla do medalje i izjednačila najveći uspeh u istoriji

Stala je Belgijankama Srbija na put ka finalu, ali Belorusija nije uspela da ih zaustavi u borbi za treće mesto. Izabranice Filipa Mesdaha su slavile sa 77:69 i tako došle do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Najbolja igračica ove selekcije Ema Meseman, koja je u polufinalu sa Srbijom postigla samo osam poena, večeras je ušla u pravi ritam, pa je protiv Beloruskinja upisala 21 poen. Ispratila ju je Antonija Delere sa 17, dok je dva manje dodala Kjara Linskes.

Izabrane vesti

Popularne Mačke su već u prvoj deonici stekle dvocifrenu prednost, ostavivši protivnika na samo 13 postignutih posle izjednačene druge četvrtine Belgija je i na veliki odmor otišla sa 10 poena viška, da bi u trećem kvartalu uvećala suficit za dva poena. Belorusija je pružila dobar otpor, ali nije imala snage za preokret.

U poraženom sastavu su se po pravilu istakle Anastasija Vermejeknka sa 15 i Aleks Bentli sa 12 poena, dok je dvocifrena sa 10 bila i Marija Papova.

Belgija je tako izjednačila najbolji rezultat sa kontinentalnih smotri, kako je i pre četiri godine osvojila bronzanu medalju. Beloruskinje na kraju nisu uspele da ponove najbolji rezultat, ali su ponovile drugi najveći rezulatt u istoriji (2015. su takođe bile četvrte, 2007. su se domogne bronze).



tagovi

Evropsko prvenstvoBelgijaBelorusijaženska košarka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara