Trofej namenjen osvajaču Evrobasketa (©Shutterstock)
Trofej namenjen osvajaču Evrobasketa (©Shutterstock)

Evrobasket 2025. u tri zemlje, Kipar jedan od domaćina

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.03.22. | 12:31

Datumi odigravanja turnira biće naknadno objavljen

Posle pet godina čekanja na leto ćemo gledati Evrobasket u četiri zemlje, dok će sledeći kontinentalni šampionat biti odigran 2025. godine u Letoniji, na Kipru i u Finskoj, zvanično je objavila FIBA.

Ove tri zemlje biće domaćini grupnih faza, dok će se u Letoniji kasnije igrati i završnica takmičenja. Finskoj je pripala organizacija prve runde ponovo nakon 2017. godine kada je šampion Evrope odlučen u Istanbulu, dok će Kipar dobiti veliku čast da ugosti neke od najboljih selekcija na ovoj strani Atlantika. Interesantno, Kipar nikada nije igrao nijedno veliko takmičenje, mada reprezentacija ima velikih uspeha na Igrama malih zemalja Evrope gde je čak devet puta bila prvak.

Izabrane vesti

20.30: (1,25) Virtus Bolonja (17,0) Gran Kanarija (4,40)

Pretkvalifikacije za ovo takmičenje već su počele, a čeka nas dug put dok ne saznamo imena svih učesnika pošto ćemo tek u februaru 2025. dobiti konačni spisak. Takođe, naknadno ćemo dobiti i datume odigravanja završnice Evrobasketa. Sa trendom podele domaćinstava počelo se od Evrobasketa 2015. godine, kada se u Letoniji takođe igrala grupna faza.

Podsetimo, Srbija ove godine “brani“ evropsko srebro iz 2017. godine i pokušaće da pod komandom Svetislava Pešića napadne zlato.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara