""
""

Erceg odgonetnuo misteriju: Nisam tražio velike pare!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.16. | 13:54

"Da nastavim karijeru u Srbiji? Nisam ni u tom pravcu razmišljao, ali videćemo", rekao je srpski krilni košarkaš u razgovoru za MOZZART Sport

U prvim utakmicama polufinala turskog košarkaškog plej-ofa Efes je dobio Darušafaku (80:71), a Fenerbahče je bio bolji od Galatasaraja (93:79). Svojevremeno krilni centar reprezentacije Srbije ali i bivši igrač Bešiktaša i Galtasaraja Zoran Erceg, kao dobar poznavalac turskih košarkaških prilika, za Mozzart Sport komentariše polufinalne serije.
"Darušafaka je u prvoj utakmici vodila, ali je na kraju Efes pobedio. Mečevi se održavaju pred praznim tribinama i u toj seriji sve je moguće. Fener je bio ubedljiv, ali moj bivši klub i ekipa Željka Obradovića vode velike bitke. Brejka nije bilo godinama, pa je realno očekivati da se i sad odigra serija do maksimalnog broja utakmica. Fener i Galata igraju najveći turski derbi, a prednost ipak dajem ekipi najtrofejnijeg trenera Evrope", kaže za MOZZART Zoran Erceg.

Izabrane vesti

Uskoro počinju i srpske polufinalne serije, Zvezda će na Megu, Partizan na FMP?
"Mega imam mlad tim, potencijal, ali i povrede igrača, pa prednost dajem Zvezdi koja je iskusnija za Evroligu, a ima i dužu klupu. FMP takođe ima mlad sastav i zaslužno je ušao među četiri tima. Protiv Partizana mislim da imaju male šanse. Kao i većina očekujem večiti derbi u finalu".

Za koga ćete navijati - za Partizan ili Zvezdu?
"Na to pitanje nemam odgovor".

Tokom karijere igrali ste za velike evropske klubove poput Olimpijakosa, CSKA, Galatasaraja, ali ste ipak propustili poslednju sezonu?
"Moram da demantujem sve one koji su pisali da sam birao i da sam tražio mnogo velike ugovore. To jednostavno nije tačno. Trenirao sam tokom sezone, čekao ponudu, ali se nisu sklopile kockice. Sad ide radno leto, još uvek nema konkretne ponude, želja mi je klub koji će igrati Evroligu, ali videćemo".

Selektor Aleksandar Đorđević vas nije stavio na prošireni spisak reprezentativaca Srbije?
"Mislim da poziv nije bilo realno očekivati jer sam pauzirao".

Koliko je realno da eventualno karijeru nastavite u nekom od najvećih srpskih klubova?
"Nisam ni u tom pravcu razmišljao, ali kažem videćemo", zaključio je Zoran Erceg.

Drugu polufinalnu utakmicu turskog plej-ofa Fener i Galata igraju u petak od 19 sati. U isto vreme kreću Zvezda i Mega u srpskoj polufinalnoj seriji koja se igra na dve pobede.

Piše: Đurđe Mečanin
(Djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Zoran ErcegSrbijaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara