Džoel Embid (©Reuters)
Džoel Embid (©Reuters)

Embid o uvredama navijača: Doživeo sam i gore stvari u životu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 21:07

Reprezentativac SAD nije omiljena ličnost u Francuskoj iz dobro poznatih razloga

Još po sletanju u Pariz Džoel Embid našao se na udaru lokalnog stanovništva koje mu nije zaboravilo to kako je 'izradio' Francusku za pasoš uz obećanje da će obući dres Trikolora, da bi čim se ukazala prilika otrčao u američko jato.

Rođeni Kamerunac definitivno nije omiljena ličnost na Olimpijskim igrama i to se još jednom pokazalo na delu. Naime, u pobedi SAD nad Portorikom (104:83) Embid se našao na meti uvreda i zvižduka publike u Lilu kad god bi imao loptu u rukama.

Izabrane vesti

Ni on im nije ostao dužan, pa je svaku priliku koristio da uđe u klinč sa navijačima, odnosno da ih 'pali' kako bi ga vređali još više.

“Oduvek sam voleo to“, priznao je Embid posle utakmice i dodaje:

“Na kraju dana, verujem da mnogi misle da je sve to mržnja. Ja to gledam kao ljubav i poštovanje. Da nisam okej košarkaš, ne bih dobio takav tretman. Zbog toga smatram da sam blagosloven, i zato volim da sam u interakciji sa njima. Volim da sam u kontaktu sa njima. Jesam blagosloven zbog toga, ali viđao sam i gore stvari u životu, igrao sam i u gorem ambijentu. Pre svega u Medison Skver Gardenu i TD Gardenu (arenama Njujork Niksa i Boston Seltiksa prim. aut), tako da ovo nije ništa što nisam ranije doživeo“.

Čak priznaje i da je slične situacije doživljavao od svojih navijača u Filadelfiji.

“Tamo ljudi zvižde svojima, više nego protivnicima. Ponekad ti se čini kao da su naši navijači više protiv nas iako bi trebalo da nam budu podrška. Ali, sve je to ljubav. Oni žele da te guraju napred, žele od tebe više i bolje. Tako je i ovde. Uživam u svemu što se dešava, jer me to čini boljim košarkašem“.

Džoel Embid je protiv Portorika konačno odigrao korektnu partiju i ubacio 15 poena.


tagovi

Džoel Embidkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara