Džoel Embid (AFP)
Džoel Embid (AFP)

Embid i dalje povređen, a Filadelfiji nikada nije bio potrebniji

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 11:54

Pred Siksersima je još jedna izazovna sezona

Često se za neke igrače kaže "eh, da nije bilo povreda“, a u tu kategoriju polako, ali sigurno ulazi i Džoel Embid. Rivalstvo između njega i Nikole Jokića moglo je da bude istorijsko, ali Kamerunac jednostavno ne može da izdrži NBA ritam.

Embid je ogorman, visok je 213 centimara, a težak 127 kilograma, pa je problem zapravo njegov stil igre. On pokušava da se kreće kao bek, više i igra spolja nego unutra, te onda njegovo telo trpi preveliko opterećenje, pogotovo zglobovi i kolena, posebno prilikom promene pravca. Embid ima podugačku istoriju povreda, a sada opet nije u stanju da pomogne ekipi.

Izabrane vesti

Naime, on je još 30. januara posle sudara sa Džonatanom Kamingom iz Golden Stejta povredio meniskus levog kolena, a ubrzo je podvrgnut operaciji. Oporavak je bio dugačak, ali očigledno ne i uspešan. Igrao je za Filu u plej-ofu, ali se praktično „vukao“ po terenu, videlo se da se baš muči. To mu nije bio dovoljno jasan znak da treba da prestane neko vreme sa košarkom, pa je igrao i za Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Parizu, na kojima se okitio zlatnom medaljom.

Tokom dana za medije, Embid je rekao da je smršao oko 12 kilograma ovog leta kako bi smanjio pritisak pod kojim su njegova kolena. U prevodu, ne odustaje od stila igre, i dalje će izigravati Jokića umesto da ode pod koš i bude sila u reketu kakva se retko viđa.

Baš zbog toga on trenutno nije u stanju da pomogne ekipi, pa je do sada već propustio susrete sa Minesotom i Bostonom, a neće ga biti ni u predsezonskim susretima sa Atlantom, Bruklinom i Orlandom. Dakle, propušta celu predsezonu, nespreman ulazi u regularni deo i od takvog igrača navijači treba nešto da očekuju?

Ljudi iz kluba uveravaju ipak da je sve u redu.

Kao deo njegovog oporavka, Embid neće igrati u predsezonskim mečevima. On odlično napreduje i nastaviće da radi prema individualnom planu koji je dizajniran tako da najbolje utiče na nejgovo zdravlje i fizičku spremu za sezonu 2024/25. O Embidovom daljem napretku blagovremeno ćemo vas obavestiti“.

Pred Filadelfijom je važna sezona od koje se mnogo očekuje, verovatno i najviše u Embidovoj eri. Posle neuspešne saradnje sa Benom Simonsom i Džejmsom Hardenom, gorostasni centar igraće u paru sa Polom Džordžom, a najveća podrška biće im Tajris Maksi, koji bi ove sezone mogao da postane i „ol star“, dok su uz njega tu i kvalitetni igrači uloge poput Kelija Ubrea, Erika Gordona, Andrea Dramonda, Geršona Jabusela i Kajla Laurija.


Sve je spremno da Fila konačni napravi iskorak, ali joj je za to potreban (zdrav) Džoel Embid.


tagovi

Džoel EmbidPol Džordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara