Efesovo zagrevanje za Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 09:25

Ekipa Ergina Atamana večeras igra protiv Bujukčekmečea

Znaju svi u Efesu da će biti izuzetno teško ponoviti ono što su uradili prošle sezone. Osvajanje nacionalnnog šampionata, kao i plasman u finalni meč na Fajnal foru Evrolige bio je istorijski uspeh za ovaj turski klub. Na početku nove takmičarske godine, još uvek se traži baš ta forma koja ih je vodila ka samom vrhu.

Sastav za koji igra Vasa Micić igra prilično promenljivo. Taman kada pomislite da je sve došlo na svoje mesto, usledi neki iznenađujući neuspeh (poput onog protiv Bandirme prethodnog vikenda u turskom šampionatu) i optimizam se brzo "ohladi".

Izabrane vesti

Ipak, u četvrtom kolu turskog prvenstva čini se da ne bi smelo da bude bilo kakvih problema. Efes igra protiv ekipe od koje nikada nije izgubio u istoriji, a do sada su se sastali u osam navrata. Bilo kako bilo, Bujukčekmeče je spreman da napravi iznenađenje i pokuša da pomrsi račune Erginu Atamanu.

Naravno, sve to se graniči sa nemogućom misijom, posebno ako uzmemo u obzir da su i prethodna tri meča u domaćem prvenstvu izgubili i trenutno se nalaze zakucani za samo dno tabele. Prvo im je meru uzela Darušafaka, potom su doživeli pravi debakl od Pinar Karšijake, a u trećem kolu je ubedljiv protiv njih bio Orman.

Moguće je da će Ergin Ataman na ovom meču malo i promešati karte i pružiti šansu nekim od igrača koji do sada nisu imali toliku minutažu. Treba napomenuti da turski tim već u četvrtak igra veoma važan meč u Evroligi protiv Real Madrida i sigurno je da će iskusnom stručnjaku biti potrebni odmori najvažniji igrači. Baš zbog toga, Micić, Larkin i ostatak prve postave mogu očekivati nešto "labaviji" meč.

Bujukčekmeče u svom sastavu ima čak pet američkih košarkaša (što je ujedno i maksimalan mogući broj, uzimajući u obzir ograničenje turske federacije), a posebno se ističe Endru Endruz, koji je bio najkorisniji igrač u sva tri do sada odigrana kola u ovom sastavu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 19:00 7694 TUR 1 Efes - Buyukcekmece h 1 (-21.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

TURSKA 1 - 4. KOLO

Subota
Afjon Beledije - Galatasaraj 67:68
/Kroford 20 - Herison 21/

Pinar Karšijaka - Sigortam ITU 105:67
/Bitim 24 - Gudvin 18/

Tofaš - Turk Telekom 81:72
/Lodžeski 16 - Vlitšer 18/

Beškitaš - Bandirma 97:82
/Đurišić 22 - Hamer 20/

Nedelja
Fenerbahče - Bahčešehir 74:60
/Lovernj 13 - Džonson 19/

OGM Orman - Bursa 81:82
/Voren 17 - Frimen 23/

Darušafaka - Gacijantep 76:58
/Hamilton 21 - Jelovac 15/

Ponedeljak
19.00: (1,85) Anadolu Efes (hendikep -18,5) Bujukčekmeče (1,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara