Osmani (Star sport)
Osmani (Star sport)

Efesova rapsodija u tri dana: Opet je tukao Fener, sad je sam na čelu tabele

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.04.24. | 22:06

Posle pobede u Evroligi Pivari slavili i u prvenstvu Turske

Tri dana slavlja za Anadolu Efes i isto toliko besa iz vizure Fenerbahčea. Najbolji timovi Turske su se najpre sastali u petak u Evroligi, potom u ponedeljak veče u tamošnjem prvenstvu, a oba puta je slavio sastav Tomislava Mijatovića. Da situacija po Kanarince bude nepovoljnija, trijumfi su potpisani na njihovoj teritoriji.

Za razliku od sudara u Evroligi, rešenog u napetoj završnici, kad je Efes slavio dva razlike, ovoga puta je bio ubedljiviji – 90:80.

Izabrane vesti

Najviše zato što se kao ključni faktor pojavio Erdžan Osmani. Jesu sve oči ponovo bile usmerene ka Šejnu Larkinu i ponovo je Amerikanac isporučio očekivanu dozu (22 poena), ali je sjajnog partnera imao u vidu krila. Koliko je Osmani bio uticajan vidi se po tome što je u prethodnom meču dao samo četiri poena, a u borbi za bodove čak 22. Na to je dodao šest skokova i samo potvrdio da je Efes meč dobio pod košem.

Poređenja radi, Efes je ostvario čak 16 skokova više (44:26), Džonatan Motli je zaradio pet faulova za samo deset minuta, što je znatno olakšal posao Mijatovićevim izabranicima.

Kod Fenera je 19 poena autorizovao Tarik Biberović, jedan manje je dao Skoti Vilbekin, a Marko Gudurić je brojao do 13.

Ovom pobedom Efes je stekao prednost na tabeli, sad ima 49 bodova, dok je Fenerbahče drugi sa 46, mada ima utakmicu manje.



tagovi

FenerbahčeFenerbahče BekoKK FenerbahčeAnadolu EfesefesEfes Pilsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara