Klajburn (©MN Press)
Klajburn (©MN Press)

Efes stigao na korak do titule

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.06.23. | 22:23

Tim iz Istanbula ponovo bolji od Karšijake – 85:68

Titula prvaka Turske sve je bliža trofejnoj sali Anadolu Efesa. Prošle godine je Fenerbahče odneo pehar na svoju stranu Istanbula, ali svi su izgledi da će se ove vratiti u ruke kluba iz Sinan Erden arene.

Efes je i u drugoj utakmici finala plej-ofa Turske pobedio Karšijaku – 85:68. Rutinski trijumf bivšeg prvaka Evrope i još jedan mu nedostaje pa da se 16. put u istoriji okiti titulom šampiona. Time bi se plavo-beli izjednačili sa rekorderom Galatasarajem, koji je posle 1990. samo jednom došao do pehara.

Izabrane vesti

Karšijaka je imala velike oscilacije tokom utakmice, u drugoj četvrtini je otišla na 17 poena zaostatka (36:19), ali je uspela da se u trećoj vrati na samo poen minusa (47:46). Uspevali su gosti da drže korak sa Efesom do kraja trećeg dela meča, međutim, u poslednjem kvartalu je domaći tim dodao gas i pobegao na bezbedno rastojanje.

Poslednju četvrtinu ekipa iz Istanbula je dobila rezultatom 27:14 i tu je napravila tu odlučujuću prednost za drugu pobedu u seriji.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Ilajdža Brajant iz Efesa sa 23 poena, pratio ga je Amat M’Baje sa 20. Srpski reprezentativac Vasilije Micić ubacio je deset poena uz pet asistencija.


tagovi

Anadolu Efeskk KaršijakaVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara