Kendrik Nan (Star sport)
Kendrik Nan (Star sport)

Efes kreće u veliki remont: Nakon novog trenera, naciljao i „najboljeg napadača Evrolige“

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 14:32

Klub iz Istanbula ima velike planove za sledeću sezonu

Nakon dve uzastopne titule šampiona Evrope 2021. i 2022. godine, Anadolu Efes je krenuo silaznom putanjom. Prošle sezone se nisu ni kvalifikovali za plej-of, a ove su na granici.

Još prošlog leta je krenula rekonstrukcija šampionskog tima odlascima trenera Ergina Atamana i prve zvezde Vasilija Micića, a kapitalno pojačanje Darijus Tomspon nije dao baš onoliko koliko se očekivalo od njega. Sada u Efesu spremaju nastavak velikog remonta za sledeće leto.

Izabrane vesti

Novi trener bi trebalo da bude Ćavi Paskval iz Zenita, a želja za najveće pojačanje je Kendrik Nan! Sportando javlja da je Amerikanac iz Panantiniakosa prva želja turskog tima na leto. 

Nan je ove sezone eksplodirao u dresu Panatinaikosa. Može se reći da je promenio sezonu atinskih Zelenih koji su pre njegovog dolaska imali skor 2-4 u Evroligi. Ne pamti se kada je neki Amerikanac tako ekspresno imao toliki uticaj na igru svog tima. Nan pre dolaska u Atinu nikada nije igrao u evropskoj košarci ali se pokazalo da za prave asove period prilagođavanja nije potreban. Debitovao je u pobedi protiv Albe u Berlinu samo dva dana po dolasku u klub i vrlo brzo postao prva napadačka opcija.

Prvi je strelac Panatinaikos u Evroligi sa prosekom od 14,8 poena po meču (za oko 26 minuta po utakmici), ima dobre procente šuta (45% za dva poena i 35% za tri) i jedan je od najboljih igrača u takmičenju. Ili kako nedavno za sebe reče

„Naravno da sam najbolji napadač u Evroligi. Ko bi drugi bio?“.

Možda i malo prepotentno ali mu se ne može osporiti činjenica da pravi razliku. Ugovor sa grčkim klubom ga veže do kraja sezone i prema njemu će mu pripasti 1.500.000 evra. Na početku je isticao da mu je plan povratak u NBA ligu na leto gde je četiri sezone igrao za Vašington, Lejkerse i Majami. Međutim, kako je vreme prolazilo, sve češće je isticao simpatije prema evropskoj košarci i promenio mišljenje o njoj.

Da nije imao tešku povredu kolena zbog koje je propustio celu sezonu 2021/22, Nan bi verovatno i danas igrao u NBA ligi. Ovako, pitanje je da li će tamošnji klubovi hteti da rizikuju sa njim. Efes je spreman ali će morati dobro da zavuče ruku u džep i ponudi mu bogat ugovor s obzirom da mu je i Panatinaikos već dvogodišnji nastavak saradnje.

Bez dileme, Nan će biti jedna od najvrelijih priča košarkaške pijace u Evropi ovog leta.


tagovi

Kendrik NanAnadolu EfesKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara