FIFA i UEFA sve bliže odluci: EP pred pomeranjem za 2021.

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.03.20. | 17:36

Mora se ostaviti prostor da se nacionalne lige završe

Razne su se priče i teorije razvijale prethodnih dana. Te da je UEFA protiv odlaganja Evropskog prvenstva, pa onda da je i FIFA protiv toga, ali na kraju sve ide ka tome da će obe organizacije dići ruku za to da se šampionat Starog kontinenta odloži za 2021. godinu.

I ovog puta nije nagađanje, već potvrda iz obe fudbalske organizacije. Savet FIFA i član Izvršnog odbora UEFA Evelina Kristilin potvrdila je da se razmatra opcija da se pomeri Evropski šampionat zbog virusa korona.

Izabrane vesti

Prvenstvo bi trebalo da počne 12. juna, ali praktično je nemoguće da se završe sve nacionalne lige do tada, organizuju pripreme reprezentacija i da šampionat počne na vreme.
Ne tumačim misli ostalih članova Izvršnog komiteta, ali smatram da je neophodno da se ostavi prostor i vreme da se završe nacionalne lige, a to bi onda značilo i da se Evropsko prvenstvo odloži za sledeće leto. I o tome ćemo razgovarati u narednih nekoliko dana“, objasnil je Kristilin.

Konačna odluka bi trebalo da bude doneta u utorak, za kada je zakazana video konferencija između čelnika UEFA i predstavnika fudbalskih saveza 55 zemalja Evrope.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara