Dženkinsov odlazak u SAD stavio Krku u drugi plan

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.01.20. | 09:55

Veo misterija stoji oko odlaska miljenika navijača pred gostovanje tima koji je okončao mandat Milana Tomića

Gostovanje Krke u poslednjoj utakmici 14. kola trebalo je za Crvenu zvezdu da predstavlja odličnu priliku da se bar malo zaboravi na celu priču oko presude Disciplinskog sudije u slučaju neodigranog meča protiv Budućnosti, odnosno oduzimanje jednog boda crveno-belima i beleženja službenog rezultata 20:0 u korist podgoričkog sastava. Takođe, fokus na meč protiv Krke (TV Arena Sport, 17.00) trebalo je da bude na revanširanju za onaj poraz iz prvog dela sezone, koji je okončao mandat Milana Tomića na Malom Kalemegdanu. Umesto toga, od sinoć se u košarkaškim krugovima bliskim Crvenoj zvezdi govori o iznenadnom odlasku Čarlsa Dženkinsa u Sjedinjene Američke Države

Miljenik navijača i severne tribine je otputovao u SAD iz zasad nepoznatih razloga, a iz kluba su samo kratko poručili da je sve urađeno uz dozvolu stručnog štaba, te da će sve biti jasnije posle meča s Krkom, kada će se javnosti obratiti trener Dragan Šakota kako bi razjasnio situaciju. Dženkinsov odlazak podigao je prašinu i otvorio prostor za razne spekulacije, a mnogima je bilo čudno i to što je bivši igrač Golden Stejta ugasio naloge na društvenim mrežama gde je inače bio prilično aktivan. Klub je i pored svega ostao bez komentara, što je utakmicu s Krkom stavilo u drugi plan jer je i dalje nejasno da li je priroda odlaska preko Atlantika porodične, zdravstvene ili neke druge prirode... Jedina poznata konstrukcija jeste da je u pitanju “privatna stvar“.

Izabrane vesti

Međutim, Dragan Šakota ima sasvim dovoljan fond igrača da bez ikakvih problema izgura utakmicu protiv rivala koji sa sobom nosi neke bolne uspomene...
"Svima je jasno da je taj poraz u prvom delu koji se dogodio u Novom Mestu, osim samog poraza izazvao neke loše stvari koje su se dešavale nakon toga. Sada je to iza nas, ali zato imamo obavezu, dodatni motiv i nemamo ni jedan razlog da potcenimo ekipu Krke. Odigrali su neke jako dobre utakmice ove sezone, videli smo i protiv ekipe FMP-a da su bili na korak od pobede kao gosti. Znači, ozbiljan tim, protiv koga ćemo morati da odigramo dobru utakmicu u kojoj naravno želimo pobedu", rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac je bio među onima koji su videli slom Crvene zvezde u dvorani Leon Štukelj i sada najavljuje borbu do poslednjeg zvuka sirene za što sigurniju igru, nastavak pobedničke serije i revanš slovenačkom takmacu.
"Očekuje nas utakmica sa Krkom, ekipom koja je dugi niz godina u ABA ligi i zna kako se igraju ove utakmice u regionalnom takmičenju. Znaju da iskoriste i bilo kakvo opuštanje od strane protivnika,  koji je 'na papiru' jači, ili su ga proglasili favoritom. Uostalom, dovoljan motiv nam je podsećanje na utakmicu u prvom delu sezone u Novom Mestu. Zato ovu utakmicu moramo da odigramo vrlo čvrsto jer nam odbrana donosi dosta toga pozitivnog  u našoj igri. Oko naše pozicije u ABA ligi je sve rečeno i zato je svaka utakmica i pobeda od velike važnosti", rekao je Davidovac.

ABA LIGA - 14. KOLO

Subota

Primorska - Budućnost 75:78
/Hodžić 23 – Kobs 15, Kilpatrik 15/

Partizan - Mornar Bar 88:75
/Pejdž 19 - Pulen 19/

FMP Železnik - Cibona 88:79
/Radanov 20 - Rebec 19/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Igokea 78:85
/Mekintajer 22 - Lešić 27/

Zadar - Mega Bemaks 106:100
/Vuković 28 - Simonović 23/

Ponedeljak
17.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -20,5) Krka (1,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama!

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara