Džejms Veb (©MN Press)
Džejms Veb (©MN Press)

Džejms Veb iz Evrolige u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 16:55

Amerikanac iz Makabija prešao u Karšijaku

Nastavljaju se odlasci evroligaških igrača u neke od slabijih evropskih i svetskih takmičenja. Nakon što je najbolji košarkaš Albe, Johanes Timan odlučio da karijeru nastavi u Japanu, stiže vest da je Džejms Veb zvanično iz Makabija prešao u Karšijaku.

Američki krilni centar je još jedan u nizu igrača koji su ovog leta otišli iz šampiona Izraela, a odlučio je da pojača turskog prvoligaša koji nastupa u FIBA Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Prošle sezone je Veb u proseku beležio 6,2 poena i 3,2 skoka u elitnom evropskom takmičenju uz preko 50 odsto šuta iz igre.

Ovo mu inače neće biti prvi put kako će igrati za tim koji učestvuje u FIBA Ligi šampiona s obzirom da je u sezoni 2018/19 bio deo nemačkog Bona. Takođe, u karijeri je nosio dresove još litvanskih Vulvsa, Mursije i Valensije dok je u NBA kratko nosio nastupao za Bruklin.

Novinu u igračkom kadru je napravio i grčki Panatinaikos koji je odlučio da ipak zadrži Oleka Balcerovskog u svojim redovima i za narednu sezonu. Dugo se spominjalo da će visoki Poljak otići na pozajmicu u Unikahu, ali je ta opcija i definitivno otpala. Kako se može čuti, Atinjani su doneli odluku da zadrže centra koji je lani imao gotovo nepostojeću ulogu na putu ka osvajanju Evrolige, međutim u novom ugovoru postoji klauzula po kojem mogu da ga otpuste u toku sezone ukoliko angažuju novog igrača.



tagovi

KK Makabi Tel Avivkk KaršijakaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara