Džej Džej Redik (©AFP)
Džej Džej Redik (©AFP)

Džej Džej Redik prvi kandidat za klupu Lejkersa

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.06.24. | 17:39

Dobri odnosi sa prvom zvezdom "jezerdžija", Lebronom Džejmsom, mogu da budu krucijalni u odluci da dobije posao

Od kada su početkom maja otpustili Darvina Hema sa pozicije glavnog trenera, LA Lejkersi se nalaze u aktivnoj potrazi za njegovim naslednikom. Nekoliko imena se pominjalo, međutim prema informacijama dobro pouzdanih insajdera, najbliži tom poslu je Džej Džej Redik, nekada sjajni šuter, a trenutno jedan od viđenijih NBA analitičara koji dosada nije imao trenerskog iskustva.

Bivši bek se od penzionisanja 2021. godine posvetio vođenju raznih košarkaških podkasta kao i radu na televizijskoj mreži ESPN. Takođe, važno je napomenuti da Redik vodi i jedan podkast sa prvom zvezdom "jezerdžija" Lebron Džejmsom pod nazivom "Mind the Game" , tako da bi sigurno ti motivi mogli igrati ulogu u konačnoj odluci.

Izabrane vesti

Kao glavnog konkurenta za traženu poziciju ima Džejmsa Borega, pomoćnika u stručnom štabu Nju Orleans Pelikansa koji je u prošlosti samostalno vodio Šarlot Hornetse četiri godine.

Ono što je posebno zanimljivo jeste što je Redik najbolje dane kao igrač proveo u dresu Lejkersovog gradskog rivala, Klipersa, za koje je uspešno nastupao od 2013. do 2017. godine. Sem njih, bio je član još Orlanda, Milvokija, Filadelfije, Nju Orleansa i Dalasa.


tagovi

Džej Džej RedikLos Anđeles LejkersLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara