Džeferson sa sedam trojki razbio Virtus Bolonju

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.03.24. | 15:32

Neočekivan kiks tima Luke Bankija protiv Dinamo Sasarija

Šok u Italiji! Posle velike serije pobeda, Virtus Bolonja je kiksnula u nacionalnom šampionatu. Nisu imali odgovor na Dinamo Sasari koji je došao do najveće pobede ove sezone rezultatom 93:88.

Koliko je ovo iznenađenje dovoljno govori podatak da posle 21 odigrane utakmice, Bolonja je upisala šesti poraz, dok je Dinamo Sasari tek 12. na tabeli i ovo im je deveti trijumf ove sezone.

Izabrane vesti

Najveći problem Virtusa je ležao u činjenici da nisu mogli da računaju na Toka Šengeliju koji je u prethodnom periodu bio opterećen na dva fronta. Kako na klupskom, tako i na reprezentativnom u dresu Gruzije. Ipak, očekivalo se da ostatak igrača može da iznese teret na ovom meču, što se na kraju ispostavilo kao netačno. Posebno u odbrani - ništa tim Luke Bankija nije mogao da odbrani pa je zato primio 93 poena.

Centralna figura utakmice bio je Brednon Džeferson. Nekadašnji igrač Cedevite Olimpije je spržio Virtus ubacivši 29 poena, od toga je postigao sedam trojki iz 10 pokušaja.

U Virtusu je prednjačio iskusni Marko Belineli sa 21 poenom. Ispalio je čak 13 trojki, pogodio je pet. Iza njega je bio trio igrača sa po 11 poena. U pitanju su Heket, Lundberg i Polonara.



tagovi

Virtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara