Erdem Džan (Foto: Starsport)
Erdem Džan (Foto: Starsport)

Džan potvrdio potragu za pojačanjima, pa se obratio novinarima: Vidi se kakva je košarkaška kultura u Srbiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 23:07

Trener Anadolu Efesa govorio za medije na konferenciji posle poraza od Crvene zvezde i priznao da mu je drago što je video veliki broj prisutnih u sali

Dočekao je Anadolu Efes gostovanje u Beogradu bez nekoliko bitnih igrača, ali je u međuvremenu reagovao na tržištu i potpisao odličnog Amerikanca iz redova italijanske Tortone, Majka Dauma. Na debiju je ubacio 10 poena, bio iks faktor turskog tima u prvom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi Crvena zvezda, kojoj je u trećoj deonici put ka pobedi pokazao Nemanja Nedović.

Trener Erdem Džan je izneo utiske na konferenciji posle susreta.

Izabrane vesti

"Jasno je da smo defanzivno, posebno početkom treće i krajem odlučujuće četvrtine, odigrali loše. To nas je koštalo. Prestali smo da igramo vertikalno u napadu i to nam je napravilo problem. To moramo da promenimo."

Šta je napravilo razliku?

"Razlika je bila očigledna u skokovima. Tako ne može da se dobije na strani. Ofanzivni nismo bili dovoljno agresivni, a oni defanzivno jesu. Ne možete tako da napravite rezultat pred 19.000 navijača. Nedović sjajan rezultat, u to nema sumnje. Radio je ono što radi."

O važnosti svakog duela i kvalitetu Zvezde?

"Sve utakmice su važne, pogotovu kod kuće. Oni su u drugom poluvremenu bili agresivni na bekovima i nismo uspeli da odgovorimo. Zvezda je doabr tim. Timovi su blizu prema kvalitetu u čitavoj Evroligi".

O ambicijama Efesa.

"Naš klub ima istu ambiciju kao i uvek. Da napredujemo i dajemo sve od sebe. Videćemo kako će to biti na kraju. U Evroligi je bitno biti dobar kada je bitno. Ima mnogo oscilacija, ali kada dođe trenutak, moramo da budemo spremni. Nadam se da ćemo uspeti. Ne mogu ništa da predviđan, verujem da nijedan trener ne može jasno da zna ko će u plej-of. Sve se menja za dve nedelje."

Kako se u prvoj godini na klupi Efesa snalazi sa iskusnim igračima poput Šejna Larkina, Rodriga Bobue i Vila Klajburna?

"Imamo sjajne ličnosti u ekipi, sjajne momke, odličnu hemiju. Gradimo nešto novo. Igrači imaju različite navike, biće potrebno, ali zasada sam veoma zadovoljan igračima. Dobro smo što se tiče hemije, ali neke tehničke detalje moramo da popravimo, kao skok. Gde god da radite pomaže vam da shvatite atmosferu kao trener. Nije mi važno da li je prva ili druga godina, ako znate šta ćete da radite i igrači vas prate, sve je u redu. Mnogo sam naučio od Obradovića, kao i drugih trenera".

Za kraj o pojačanjima... Majk Daum je tek stigao i postigao 10 poena na debiju protiv Zvezde, a spekuliše se da je na pragu kluba još jedan centar, Danijel Oturu iz Merkezefendija.

"Nedostaju nam četiri igrača, Daum je imao samo dva treninga. To nije alibi, jer svi imaju povrede, ali smo morali da reagujemo. Dao je sve od sebe, ali dug je put pred nama. Biće mu potrebno vremena. Tražimo još igrača za tim, jer nam nedostaju na duže staze. 1-2 meseca je mnogo za Evroligu. U ovom mesecu imamo 12 utakmica u ligi i Evroligi. Tražimo rešenja“, zaključio je Džan i pohvalio novinare što su u velikom broju došli na konferenciju.

"To pokazuje kakva je kultura košarke u ovoj zemlji“.


tagovi

Erdem DžanAnadolu EfesKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara