Dva koraka do sna: Orlići, njih dvojice se čuvajte!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 12:00

Juniorska reprezentacija Srbije u polufinalu EP protiv Francuske u čijim redovima blista dvojac Dosu Jovo - Ajaji

Prioritet broj jedan glasio je: biti najmanje drugi u grupi i izbeći Špance i(li) Fince u nokaut fazi. Ispunjeno.

Prioritet broj dva glasio je: napumpati samopouzdanje uoči odlučujućih utakmica. Ispunjeno. I to na brutalan način.

Izabrane vesti

Prioritet broj tri glasio je: pobediti Nemce, obezbediti učešće na Svetskom šampionatu 2019. godine. Ispunjeno

Slede bitke za medalju. Nadamo se (i verujemo) - zlatnu! Prepreka juniorskoj reprezentaciji Srbije na putu do finala EP u Letoniji za igrače do 18 godina je Francuska (19.45), čija će jedina konkretnija prednost u odnosu na Orliće biti atleticizam. Ukoliko Pecarski i drugovi ne dozvole vršnjacima iz zemlje Galskih petlova da se razgoropade i rastrče po terenu, meč za trofej ne bi smeo da bude upitan. 

To su, uostalom, izabranicima dugodišnjeg selektora Frederika Krapea pokazali Nemci, savladavši ih u u grupnoj fazi relativno lako (93:76), ali i Rusi (82:80), koji se u drugom polufinalu (17.30) sastaju sa domaćinom Letonijom
"Francuzi su veoma disciplinovani sa jasnim idejama u igri. Očekujem da budemo istrajni u elementima igre koje smo dobro radili do sada. Nadamo se dobroj kontroli skoka, odbrani sa što manje lakih poena, što kroz poene blizu koša ili otvorene šuteve sa distance", rekao je strateg Orlića Aleksandar Bućan.

Sudar sa Francuzima biće ujedno i najozbiljniji test za našeg ponajboljeg igrača i kapitena Marka Pecarskog, pošto će mu se sa druge strane suprotstaviti Matis Dosu Jovo, jedan od najsnažnijih centara u "generaciji 2000", koji je u dosadašnjem toku prvenstva beležio 16,4 poena i 7 skokova prosečno. Na terenu Riga arene u prestonici oči u oči pogledaće se i kolege sa prestižnog Univerziteta Gonzaga Filip Petrušev i Žoel Ajaji. Obojica su, uz gore pomenuti dvojac (Pecarski - Jovo), nosioci svojih reprezentacija, mada se neće međusobno čuvati, s obzirom da je Ajaji tipičan ol-raund bek (16,4 poena, 4,6 skokova, 2,6 skokova, 2,2 ukradene i 3,4 izgubljene lopte), dok Petrušev (22,2 poena, 8,8 skokova) pokriva pozicije četiri i pet. 

Ne treba izostaviti ni Zorana Paunovića, u čijem liku smo takođe pronalazili rešenja spolja u trenucima kada su Pecarski i Petrušev zatajili. Momak koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom na četirti godine postizao je 17,4 poena, 4,2 skoka i 3,4 asistencije na pet utakmica.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:45 7034 EPM18 France M18 - Serbia M18 ki 2 1,45
Ukupna kvota1,45

EVROPSKO PRVENSTVO U18 - POLUFINALE 

Subota
17.30: (1,45) Letonija (15,0) Rusija (3,05)
19.45: (3,05) Francuska (15,0) Srbija (1,45)

* Kvote su podložne promenama

FotoFIBA

 

tagovi

juniorska reprezentacija srbijesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara