©baskonia.com
©baskonia.com

Duško Ivanović napustio Baskoniju

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.24. | 16:13

Sporazumni raskid sa trofejnim stručnjakom

Četvrti mandat Duška Ivanovića u Baskoniji je završen. Ovaj je trajao najkraće, svega šest meseci. Klub iz Vitorije objavio je iskusni strateg naredne sezone neće voditi ekipu, pošto je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Klub je sa trenerom proteklih dana vodio razgovore o budućnosti, a očigledno je došlo do razmimoilaženja u pogledima, pa je dogovoreno da ne dođe do produžetka saradnje koja je započela u novembru prošle godine.

Izabrane vesti

"Baskonija se zahvaljuje Dušku Ivanoviću, najvažnijem i najtrofejnijem treneru u istoriji kluba, na njegovom profesionalizmu i zalaganju tokom ove sezone i za sve vreme dok vodio Baskoniju kroz njenu istoriju. Trener koji je ostavio bogato nasleđe iza sebe uvek će biti deo porodice Barse", poručili su u Baskoniji.

Ivanović je u prva tri mandata tri puta bio prvak Španije, a osvojio je i četiri nacionalna kupa. Ovoga puta boravak nije bio trofejan, ali je bio sasvim solidan. Ivanović je ekipu koja je bila u velikim problemima doveo do četvrtfinala Evrolige, mada je izostao plasman u plej-of ACB lige, što se smatralo ozbiljnim iznenađenjem

Proteklih nedelja se pominjalo da je Jaka Lakovič glavni kandidat za preuzimanje Ivanovićevog mesta. Slovenac je trenutno trener Gran Kanarije, sa kojom je prošle godine osvojio Evrokup. Pre toga je samostalno radio u Ulmu.


tagovi

BaskonijaDuško IvanovićJaka Lakovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara