Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Duško Ivanović: Imali smo strpljenja i vere

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 23:02

Trener Crvene zvezde posle velike pobede nad Albom izneo utiske u miks zoni i na konferenciji za medije

Košarkaši Crvene zvezde se iz Berlina vraćaju sa širokim osmehom na licu. Dobili su treću utakmicu sa novim trenerom Duškom Ivanovićem, prekinuli crnu seriju u sudarima sa Albom i srušili je prvi put posle sedam vezanih poraza (88:84). Došli su do učinak 3-6 u Evroligi i značajno popravili sliku posle razočaravajućeg početka.

Ivanović je posle utakmice najpre izneo utiske u miks zoni.

Izabrane vesti

"Kada sam došao, rekao sam da nam je potrebno strpljenje i vera. Imali smo to večeras", jasan je bio trener Zvezde..

Trofejni stručnjak je dodao da je Zvezda odradila dobar posao u odbrani i da se odlično prilagodila na protivnički napad tokom susreta.

"Uradili smo šta smo morali da bi dobili ovaj veoma dobar tim Albe koji igra sjajnu košarku. Uglavnom smo uslevali da im zaustavimo tranziciju, brzu realizaciju i ključno je bilo kada smo promenili odbranu i preuzimali svaki pik. To smo veoma dobro odradili", zaključio je Ivanović u kratkom izlaganju na konferenciji za medije.

Nemanja Nedović je otkrio kako je Zvezda za nedelju dana postala novi tim.

"Promenio se naš mentalitet. Počeli smo da verujemo u sebe. Sa novim trenerom napravili neke promene i postali bolji tim. To nam je danas donelo pobedu, jer dobiti u produžetku u Berlinu - nije lako", rekao je strelac ključnih poena u produžetku.

Ivanović je odlično pripremio utakmicu, tvrdi Nedović.

"Bavio se detaljima u pripremi utakmice. Znali smo jasno kako da napadnemo Albu i da se branimo. Ima još prostora za napredak, ali uzećemo ovu pobedu".

Sledi povratak u Beograd i već duel sa Makabijem u četvrtak (17.30).

"Pobeda će nam dati dodatnu energiju, iako smo umorni. Siguran sam da ćemo sa punom dvoranom doći do nove", zaključio je Nedović.

Trener Albe Izrael Gonzales je istakao da je njegovoj ekipi nedostajalo sreće.

"Čestitke Zvezdi. Žao mi je zbog mojih igrača, jer mislim da su dali sve od sebe. Defanzivno smo se trudili da vršimo pritisak na loptu, budemo agresvni na dodavanjima. Primetan je bio napredak, ali nam nedostaje malo sreće. Izgubili smo iako smo bili bolje plasirano od protivnika i to je čudno. Na kraju, pali smo na bacanjima. Sa 52 odsto i toliko promašenih penala... Šteta. Dobro smo radili, ali u Evroligi je potrebno da odigrate savršenu utakmicu kako bi pobedili", rekao je španski stručnjak.


tagovi

KK Crvena zvezdaAlba BerlinDuško IvanovićNemanja NedovićIzrael Gonzalez

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara