"klučni faktor - Vasilije Bacović"
"klučni faktor - Vasilije Bacović"

Dupla kruna u Crnoj Gori kao uteha za propuštenu šansu Budućnosti u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.16. | 22:15

“Tek nas čeka veliki posao, većini igrača je istekao ugovor“, raportira trener Igor Đaletić

klučni faktor - Vasilije BacovićKošarkaši Budućnosti trijumfovali su u četvrtoj utakmici finalne serije crnogorskog plej-ofa nad Mornarom u Baru (76:85) i tako stigli do desete, jubilarne titule. Trener Đetića Igor Đaletić za MOZZART Sport kaže da je njegov tim zasluženo pobedio jer je vodio i sa devetnaest poena razlike.
"U Baru je bila sjajna atmosfera, kontrolisali smo utakmicu i rezultat skoro tokom celog duela. Ipak, pred kraj meča domaćin se približio, ušli smo u egal završnicu, ali je naš Vasilije Baćović postigao dve uzastopne trojke. To je odlučilo pobednika i nama donelo desetu titulu prvaka Crne Gore, ukupno trinaestu, a kapiten Suad Šehović podigao je pobednički pehar", kaže za naš portal Đaletić.

Tako je Budućnost makar delimično ispunila ciljeve za ovu sezonu?
"Bili smo lideri tokom regularnog dela ABA lige, potom smo izgubili od Mege u polufinalu, došlo je i do promene trenera. Želeli smo titulu i na Jadranu, ali moramo biti zadovoljni jer smo u Crnoj Gori uzeli duplu krunu, pobedili  smo u Kupu i šampionatu".

Izabrane vesti

Šta ekipu Budućnosti očekuje u narednom periodu?
"Dosta posla, većini igrača je istekao ugovor i sad se očekuju razgovori i pregovori. Očekujemo da predsednik Dragan Bokan završi obaveze u ABA ligi koju ćemo igrati i naredne sezone i da vidimo šta ćemo i kako dalje", zaključio je Đaletić.

Podsetimo, Budućnost je ovu sezonu počela sa trenerom Igorom Jovovićem koga je nasledio Luka Pavićević, a  posle poraza od Mege došlo je do razlaza i sa Pavićevićem. Poverenje je dobio pomoćnik Igor Đaletić koji je uspeo da osvoji jedan trofej.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: MN Press.

 

 


tagovi

Igor ĐaletićBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara