Mozzartov humanitarni tiket obradovao NORBS

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 08:29

Shvatajući brigu za zajednicu kao neizostavnu komponentu svih naših aktivnosti, posetili smo Nacionalnu organizaciju za retke bolesti Srbije i uručili im donaciju

Predsednik Beogradskog saveza za bodi bilding i fitnes Aleksandar Đorđević uspešno je sastavio dobrotvorni listić u našoj akciji „Humanitarni tiket u podne“ i ostvareni dobitak namenio Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti Srbije (NORBS), čija je misija već deset godina poboljšanje kvaliteta života osoba s retkim bolestima kojih u Srbiji živi oko pola miliona. Predstavnici naše kompanije posetili su NORBS i uručili im donaciju.

Lista pojedinaca i organizacija koje naša kompanija podržava u ostvarenju plemenitih ciljeva sve je duža, a NORBS se zasluženo našao na njoj. Naime, u Srbiji 6-8% populacije ima neku od retkih bolesti, a NORBS svakodnevno pruža podršku ovim, često sistemu nevidljivim ljudima.

Izabrane vesti

Prema rečima koordinatorke Linije pomoći u NORBS-u Andree Nenadić, retke bolesti jesu retke, ali broj onih koji od njih obole nije zanemarljiv. Kao velika zajednica, pre svega, žele da budu vidljivi.
„Uključujući se u naše aktivnosti, društveno odgovorne kompanije zapravo podstiču razumevanje, podršku i empatiju koja je ljudima sa retkim bolestima preko potrebna. Hvala kompaniji Mozzart i gospodinu Aleksandru Đorđeviću što su nas prepoznali kao zajednicu kojoj je potrebno malo podrške da se više i jače čujemo, da poboljšamo kvalitet života obolelih, ali i da budemo primećeni i vidljivi“, istakla je Andrea Nenadić.

Poslednje nedelje februara, uoči Međunarodnog dana retkih bolesti koji se obeležava 29. februara, NORBS je organizovao više od 20 događaja u 10 gradova širom Srbije. Zajedno s prijateljima i saradnjicima organizovali su festival niskoproteinske hrane, radionice za najmlađe, edukativna predavanja, projekciju filma i knjige, dobrotvorni bazar knjiga, predstave, tribinu...

Prema procenama, postoji između 6.000 i 7.000 retkih bolesti, 30% dece sa retkom bolešću živi manje od pet godina, dok za 95% ovakvih oboljenja ne postoji nikakva registrovana terapija. Zbog ovih obeshrabrujućih podataka, iz NORBS-a podsećaju na besplatnu liniju 0800333103, na kojoj se svakodnevno može dobiti stručna pomoć.

Ovom posetom naša kompanija nastavlja svoju humanu misiju. Budući da je briga o zajednici i dobročinstvo jedna od osnovnih vrednosti kojom se vodimo, od početka ove godine smo posredstvom akcije „Humanitrani tiket u podne“, uz veliku podršku naših plemenitih kladilaca, osim NORBS-u pomogli i Gerontološkom centru u Beogradu, humanitarnom serijalu „S Tamarom u akciji“, NURDOR-u, Udruženju distrofičara Južnobanatskog okruga, a dosad je u okviru akcije ukupno donirano sjajnih 14.788.890 dinara.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara