Košarkaši Makabija (Star Sport)
Košarkaši Makabija (Star Sport)

Duel Makabija i Baskonije u Beogradu pod znakom pitanja zbog raketnog napada Irana na Izrael

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.04.24. | 01:10

Košarkaši Makabija imali su zakazan let iz Tel Aviva u prestonicu Srbije u nedelju, ali je u međuvremenu vazdušni prostor iznad Izreala zatvoren

Plej-in duel Makabija i Baskonije pred praznim tribinama dvorane Aleksandar Nikolić u kojoj ponos Izraela zbog nestabilne situacije u zemlji čitave sezone igra evroligaška domaćinstva zakazan je za utorak u 19.00, ali je veliko pitanje hoće li se tada i odigrati.

Košarkaši Makabija trebalo je u nedelju u popodnevnim časovima da lete za Beograd kako bi trenirali pred najvažniji duel sezone, ali je napad Irana na Izrael sve promenio, javlja grčka agencija SDNA. Naime, Iran je lansirao dronove i rakete koji lete ka Izraelu, a igrači Makabija koji su se u zemlju vratili kako bi igrali duel domaćeg prvenstva sa Hapoel Holonom, ostali zarobljeni u Tel Avivu.

Izabrane vesti

Vazdušni prostor iznad Izraela, Iraka i Jordana je zatvoren i tako će biti do daljnjeg, što znači da se teško može očekivati da će Lorenco Braun, Vejd Boldvin i drugovi moći da odigraju duel sa Baskonijom.

Evroliga prati situaciju, a sva je prilika da duel sedmoplasiranog i osmoplasiranog tima čiji će pobednik u top 8 fazi igrati seriju sa Panatinaikosom, neće biti odigran u prvobitno određenom terminu.

Podesetimo, Makabi je u subotu normalno odigrao meč protiv Hapoel Holona koji je dobio rezultatom 91:82.


tagovi

Makabi Tel AvivBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara