Duan Vašington (© AFP)
Duan Vašington (© AFP)

Duan Vašington stiže u Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 07:07

Novo pojačanje u taboru Željka Obradovića stiže iz NBA lige

Potpuna rekonstrukcija Partizan Mozzart Beta je skoro pa završena. Kod Željka Obradovića stiže NBA bek, a prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Duan Vašington (188, 24) će biti novi član crno-belih. Ostalo je još samo da se čitav posao ozvaniči.

Njegovim dolaskom Partizan je upotpunio spoljnu liniju. Vašington primarno pokriva poziciju beka, ali može po potrebi da igra i plejmejkera. Sada ostaje još samo da se dovede krilni centar i klub iz Humske je po svemu sudeći oformio potpuno novu ekipu za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Što se tiče biografije novog pojačanja, zanimljivo da je on rođen u Frankfurtu 2000. godine dok je njegov otac tada igrao košarku u Nemačkoj. Ipak odrastao je u Sjedinjenim Američkim Državama, a prve ozbiljnije košarkaške korake napravio je pod mentorskom palicom legendardnog NBA igrača Derika Fišera koji mu je rođak.

Igrao je koledž košarku na renomiranom Ohajo Stejtu gde je imao nekoliko zapaženih partija. Međutim niko ga nije odabrao na NBA draftu 2021. godine, ali je ubrzo potpisao dvosmerni ugovor sa Indijanom što je značilo da će veći deo prve sezone provesti u razvojnoj ligi. Baš to se i dogodilo. Vašington je svojim izdanjima u razvojnoj ligi uspeo sebi da obezbedi garantovani ugovor.

Posle sezone u Indijani, prešao je u Finiks gde su mu saigrači bili Kevin Durant, Devin Buker i ostali članovi tog tima. Očekivano, u takvoj konkureniciji nije imao veliku minutažu, ali može da se notira da je baš u dresu Sansa upisao svoj lični rekord u NBA ligi kada je protiv Sakramenta ubacio 31 poen. Ipak, već u februaru 2023. je dobio otkaz u Finiksu i preselio se u Njujork, sada sledi prvi angažman u Evropi.

Partizan je do sada zvanično doveo Vanju MarinkovićaIfea Lundberga i Frenka Nilikinu, a samo ozvaničenje se čaka za Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Ajzeu Majka, Marija Nakića, Sterlinga Brauna, Isaka Bongu, Arijana Lakića, Karlika Džonsa i sada Duana Vašingtona.

Podsetimo da u Partizanu od igrača iz prošle sezone ne ostaje niko osim Balše Koprivice. Do sada su zvanično otišli Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Olimpija Milano), Aleksa Avramović (CSKA), Danilo Anđušić (Dubai), Džejlin Smit (Bahčešehir), Pi Džej Doužer (Minesota), Frenk Kaminski (bez kluba), Alen Smailagić (Žalgiris), Mateuš Ponitka (Bahčešehir), Uroš Trifunović (bez kluba). Ugovor je istekao i Džejmsu Naneliju od koga se klub još uvek nije oprostio, na izlaznim vratima je i Ognjen Jaramaz, dok i dalje traje spor sa Brunom Kaboklom, ali ono što je sigurno, niko od pomenute trojice više neće nositi crno-beli dres kluba iz Humske.

Oformljena je neka potpuno nova ekipa.



tagovi

KK PartizanEvroligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara