Drugi derbi u Areni, Novica se seća 2009…

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 09:48

“Davno beše… Dosta emocija, dosta tenzije i naboja”

Prvi sudar Partizana i Crvene zvezde u Beogradskoj Areni igrao se 2009. godine. Danas, 10 godina kasnije, gledaćemo njihov novi obračun. Partizan se ovog leta preselio u Arenu i potpisao ugovor na pet godina, tako da ćemo večeras gledati susret u potpuno novom okruženju u kom će crno-beli biti domaćini Zvezdi u Areni.

Sada je sve dosta drugačije u odnosu na tu 2009. godinu, ali jedno je isto. Novica Veličković je u crno-belom.

Izabrane vesti

Izneo je svoje mišljenje o predstojećem derbiju…
"Davno beše taj derbi 2009. godine u Areni... Derbi kao derbi, nema favorita, možda i jedina utakmica u kojoj umor ne može da bude izgovor. Derbi uvek nosi dosta emocija, dosta tenzije i naboja. Mnogo igrača se prvi put susreće sa tim, ali pomoći ćemo im da se to prebaci na pozitivnu stranu i da, ako uspemo, izvučemo meč u našu korist", rekao je Veličković.

Partizan i Zvezda imaju isti skor - četiri pobede i dva poraza.
"Zvezda ima pun roster, iskusnu ekipu i dobre šutere. Imaju 12 spremnih igrača, jako su nezgodna i jaka ekipa. Nema mnogo tajni, znamo dosta igrača i od prošle sezone. Neće biti ni malo lako", rekao je Veličković.

Ovo će biti drugi derbi koji će se igrati u Beogradskoj arena. Prvi je odigran 2009. godine u polufinalu Fajnal fora ABA lige i tada je slavio Partizan.
"Pobedili smo tada. Bila je stvarno teška utakmica, polufinale Fajnal fora ABA lige. Sećam se da nismo odigrali košgeterski na našem nivou te sezone, ali iako nismo briljirali i polufinale i finale smo rutinski priveli kraju i osvojili titulu. Po tome se sećam sigurno, ni tad nije bilo puna hala, ali to je sigurno jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri", kaže Veličković.

Tada je bilo 10.750 navijača. Novica se nada novom rekordu.
"I ovom prilikom bih pozvao naše navijače da što više ispune Arenu, da oborimo i te rekorde. Sigurno da pred našim navijačima uvek osećamo pozitivnu energiju, neka dođu da nas bodre u što većem broju i da probamo da dobijemo derbi", rekao je Veličković.

Razlika u derbiju nekad i sad, izuzev u godinama? Novica je više nego pozvan da o tome govori…
"Za mene nema, derbi je sa moje strane najlepša utakmica za jednog sportistu. Odigrao sam mnogo derbija u kojima je taktika bila bitna, ali mislim da više voljni momenat odlučuje. Nikad ne znaš šta ta utakmica nosi sa sobom", rekao je Veličković.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara