"Filip Čović"
"Filip Čović"

“Drugačiji smo tim kad je Čović raspoložen“

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 11:52

Slobodan Klipa prezadovoljan posle pobede nad Megom

Filip ČovićFMP iz Železnika, prvak KLS lige Srbije, posle jedne pobede u polufinalnoj seriji sa Partizanom savladao je i Mega Leks (89:83) u seriji za treće mesto i pokazao da se slučajno ne nalazi u borbi za izlazak na Jadran. Trener Pantera Slobodan Klipa za MOZZART Sport potvrđuje da nije mala stvar da njegova mlada ekipa savlada prvo Partizan, a potom i Megu.
Partizan se bori za titulu, Mega je igrala finale ABA lige, osvojila je Kup Koraća, ima iskusniji, jači tim od nas, a mi smo ipak uspeli da ih dobijemo. Moja ekipa je pokazala karakter, silno se borila, odigrala fenomenalno i za mene nije iznenađenje nova pobeda”, kaže za naš portal Klipa.

Poslednja utakmica je bila dobra, a kod vas su se izdvojili Filip Čović i Ognjen Dobrić?
Oba kluba idu na veliki broj poena, igra se brzo, agresivno, bez kalkulisanja, onako kako i treba da odigraju  momci. Ipak, nama ovaj ritam utakmica ne odgovara, u KLS ligi igrali smo jedan meč nedeljno sad po tri duela u sedam dana. I pored toga nećemo se predati, pokazaćemo da imamo tim za velika dela. Crpićemo energiju jer smo dobro radili tokom godine i gledati da se niko ne povredi”.

Izabrane vesti

A Čović i Dobrić?
Filip Čović je motor tima, on organizuje sve, kad je spreman i raspoložen mi smo potpuno drugi sastav, Filip mora da se udvaja. Dobrić je odličan šuter…”.

Šta mislite koliko će da traje vaša serija?
Mega ima sjajan tim, napravili su čudo i od njih dosta zavisi. Mi smo neke planove ispunili, ali sad želimo da iskoristimo svaku priliku i da dobijemo svaku utakmicu. Videćemo”.

U finalnoj seriji, posle nesrećnog poraza Partizana, Zvezda ima meč loptu?
Teško će se Partizan ponovo vratiti u život, naročito posle takvog poraza. Na prvu utakmicu su dobro odreagovali, za srpsku košarku je dobro da se igra što više mečeva, ali realno je očekivati da Zvezda iskoristi meč loptu i dobije sa 3:0”, zaključio je Klipa.

Treća utakmica Mega Leks - FMP igra se u sredu od 19 sati.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Star Sport.


tagovi

Slobodan KlipaKošarkaška SuperligaFMPFilip Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara